Print Lees voor

Jachthuis Sint Hubertus

Jachthuis Sint Hubertus

In het noorden van het Park vindt u Jachthuis Sint Hubertus, gelegen aan een prachtige vijver in een geliefd wandelgebied.

Over het Jachthuis

Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, stichters van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het is een ontwerp van architect H.P. Berlage, die niet alleen het gebouw zelf, maar ook het interieur ontwierp, tot het meubilair en zelfs het servies en bestek aan toe. Vandaar dat het Jachthuis geldt als een ‘Gesamtkunstwerk’. Ook het bijbehorende park met vijverpartijen is van de hand van Berlage. Het Jachthuis werd gebouwd tussen 1914 en 1920 en is een van de belangrijkste monumenten van ons land.

Restauratie

Tussen 2012 en 2014 is het Jachthuis zowel van binnen als van buiten gerestaureerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Nu de restauratie is afgerond, is het Jachthuis weer te bezichtigen. Lees hier de meest gestelde vragen naar aanleiding van de restauratie.

 

 

Rondleidingen

U kunt deelnemen aan rondleidingen door het ingerichte, gerestaureerde Jachthuis. Het Jachthuis is in zijn volle glorie te bewonderen. Kosten € 4 p.p. voor volwassenen (excl. entree Park) en € 2 p.p. voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (excl. entree Park). Kaartjes voor de rondleidingen zijn vooraf te reserveren via onze agenda, maar ook verkrijgbaar bij de ingangen van het Park en bij de Theekoepel bij het Jachthuis. Het Park kan helaas niet garanderen dat er elke dag genoeg kaarten verkrijgbaar zijn omdat er een beperkt aantal rondleidingen is.

Tijdstippen rondleidingen

Van dinsdag t/m zondag vinden er rondleidingen plaats in het Jachthuis (maximaal 20 personen per rondleiding). In de maanden mei t/m oktober zijn er dagelijks rondleidingen. Voor het tijdstip van de rondleiding op uw dag naar keuze kijkt u in onze agenda. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Exclusief: Fair Trade-sieraden met graniver uit het Jachthuis. Verkrijgbaar in de Parkwinkel. Zie hier:

 

Jachthuis Sint Hubertus

Om de kaart te laten zien moet u eerst 'social cookies' accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren voor deze website.
Deel op
Geen artikelen
Banner word beschermer (nl)
Gelderse Streken

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.
Weersverwachting
Vandaag
-2° / 3°
Morgen
-2° / 2°
Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt gesteund door:
Steun het park