Vliegerwedstrijd en spectaculaire demonstraties in de herfstvakantie

Dinsdag 15 oktober 2013

De lucht in op De Hoge Veluwe

Op woensdag 23 oktober organiseren wij een vliegerwedstrijd. Kom in de herfstvakantie met je eigen (zelfgemaakte) vlieger naar het Park voor de wedstrijd en een speciale vliegerdemonstratie. De vliegeraars met de drie mooiste vliegers worden beloond met een prijs!

Het stuifzand De Pollen is de ideale vliegerlocatie. Deze uitgestrekte open vlakte vormt dan ook het podium voor onze vliegerwedstrijd. De hele dag kan op het stuifzand gevliegerd worden. Vanaf 14.00 uur begint de vliegerwedstrijd die wordt afgewisseld met vliegerdemonstraties van Het Vliegerteam. Om 15.30 uur worden de vliegeraars met de drie mooiste vliegers, die natuurlijk wel moeten kunnen vliegen, beloond met een prijs. De jury bestaat uit boswachter Henk Ruseler en ex-piloot Ruud Douwe voor wie het luchtruim geen geheimen kent. “Wij gaan letten op de creativiteit van de deelnemers en of zij hun vlieger in de lucht kunnen houden”, vertelt de jury.

Het Vliegerteam

Het Vliegerteam uit Eefde heeft diverse stuntvliegers en power kites. Het pronkstuk uit hun collectie is de 60 meter lange Chinese dragon kite waar zij een half jaar lang aan gewerkt hebben. Bij droog weer en voldoende wind wordt deze enorme vlieger tijdens de vliegerwedstrijd de lucht in gelaten. “De vlieger is zo groot dat we hiervoor de hulp van twaalf bezoekers nodig hebben”, licht Roland van Het Vliegerteam toe. Zorg dus dat je erbij bent!

Bij droog weer wordt een 60 meter lange Chinese draak opgelaten.

Foto: Het Vliegerteam

 

Praktische informatie

Datum: woensdag 23 oktober

Locatie: stuifzand De Pollen

Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur

Met een geldig entreebewijs voor het Park is deelnemen aan de vliegerwedstrijd gratis.