Angklung Concert

Muziek Evenementen Schoolvakantie

Indonesische klanken onder de toren van het Jachthuis

De Angklung muziekgroep van PPIW laat op 22 oktober 2016 van 14.00 uur tot 15.00 uur het geluid van de Angklung weerklinken op de binnenplaats van het Jachthuis Sint Hubertus. De Angklung is een traditioneel Indonesisch instrument gemaakt van bamboe. Net als bij een klokkenspel kan elk instrument maar een of enkele tonen produceren maar in samenwerking maken de spelers met hun instrumenten de melodie. Dat kan een Indonesische traditionele melodie zijn, maar ook moderne melodieën zijn mogelijk naarmate er meer spelers mee doen.

In 2010 heeft de UNESCO de Angklung tot Indonesische Cultureel en Wereld Erfgoed verklaard. Het instrument is vanouds bekend op Java en Bali en het woord Angklung is afkomstig uit het Sudanees en beschrijft de beweging van de speler en de klank “klung” van het instrument. De Wageningse Angklung groep werd in 2013 opgericht door Teh Leni en kreeg zijn instrumenten dankzij medewerking van de Indonesische Ambassade in Nederland. Sindsdien verzorgen zij jaarlijks enkele optredens In 2016 traden zij onder meer op in de Philips Concertzaal in Eindhoven waar zij samen met andere Indonesische studentengroepen uit Den Haag, Groningen en Eindhoven concerteerden voor het Angklung Festival 2016.

Van 14 tot 24 april 1946 was het Jachthuis Sint Hubertus het toneel voor de eerste Conferentie tussen de Nederlandse regering en de Indonesische Republikeinen. De besprekingen die later uiteindelijk tot de erkenning van de Republiek Indonesië leidden waren voor beide partijen niet gemakkelijk. Tegenwoordig zijn de verhoudingen tussen Nederland en Indonesië heel wat beter. Het recente bezoek van de President van Nederland was daar een getuigenis van. Intussen wordt er op vele fronten met Indonesië samengewerkt. Ook studeren jonge Indonesiërs aan Nederlandse scholen en universiteiten. Zo ook in Wageningen aan de Wageningen Universiteit die ook een Vereniging van Indonesische studenten in Wageningen kent de PPIW.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Locatie: binnenplaats van het Jachthuis Sint Hubertus
Prijs: gratis (excl. entree Park)