Bezichtiging grafmonument Anton en Helene Kröller-Müller

Wandel- en/of Fietsexcursies

Ter ere van het 80-jubileum van het Park is het graf van de stichters Anton en Helene Kröller-Müller tijdelijk te bezichtigen door publiek. Een unieke kans om deze indrukwekkende en doorgaans voor publiek gesloten rustplaats te bezoeken.

Laatste rustplaats

Het echtpaar Kröller-Müller was zo verbonden met het Park dat het niet vreemd is dat zij hier hun laatste rustplaats hebben gevonden. Helene stierf in 1939 en twee jaar later werd haar man Anton naast haar bijgezet op de zuidhelling van de Franse Berg. Het graf had geen betere plaats kunnen krijgen want de locatie straalt absolute rust uit. Het is normaliter voor bezoekers niet mogelijk om het graf te bezoeken maar ter ere van het 80-jarig jubileum van het Park is het grafmonument tijdelijk toegankelijk voor publiek.

Routebeschrijving

Bezoekers kunnen het graf  bereiken door vanaf het Marchantplein langs de fietsenherstelwerkplaats te lopen. Hier begint het Landschappenpad richting Franse Berg. Steek het fietspad en de klinkerweg over en ga rechtdoor. Vervolgens verderop bij de picknickbanken rechtsaf waarna een steile trap omhoog begint. Trap op, trap af, houd links aan totdat een hek zichtbaar is. Bij dit hek kunnen bezoekers naar binnen en kunnen zij het pad vervolgen naar het graf. Er zullen deze dagen gidsen staan om bezoekers informatie te geven over het bijzondere echtpaar dat hier begraven ligt.

Praktische informatie

Data: van 18 april t/m 3 mei 2015
Tijdstip: van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Franse Berg
Prijs: gratis (excl. entree Park)