Dag van de Natuurfotografie

Evenementen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is misschien wel het meest fotogenieke natuurgebied van Nederland. Of het nu gaat om het fotograferen van landschappen, wild, vogels paddenstoelen of mensen in de natuur; als natuurfotograaf kunt u in het Park uw hart ophalen. Tijdens de Dag van de Natuurfotografie zijn er workshops, lezingen en er is een fotowedstrijd. Op het Marchantplein is een beursplein met o.a. leveranciers, fotografen en reisorganisatie.

Lezingen (gratis)

Tussen 10.30 en 17.00 zijn er, op twee locaties, continu gratis (excl. entree Park) bij te wonen lezingen, waarbij het hele spectrum van de natuurfotografie aan bod komt. 

Bekijk het aanbod van lezingen

Wandelingen met natuurgidsen

Tijdens de Dag van de Natuurfotografie zijn er om 10.00, 11.00 en 13.00 wandelingen met natuurgidsen. Deze brengen u naar de meest fotogenieke plekjes van het Park. Start bij de stand van de organisatie. Deelname gratis.

Workshops

Tijdens de Dag van de Natuurfotografie organiseert natuurfotoworkshop.nl workshops met diverse thema's. Aan de hand van concrete opdrachten ga je aan de slag om je fotografische skills te verbeteren. Tussendoor geeft de workshopleider allerlei praktische tips en aanwijzingen. Reserveren is noodzakelijk. Deelname kost €5 per workshop. De kosten voor deelname zijn exclusief entree tot NP De Hoge Veluwe. Koop vast je entreebewijs.

Workshop Kijken, zien, ontdekken

Workshop Landschapsfotografie

Workshop Macrofotografie

Workshop Compositie

Workshops voor kinderen (gratis)

Verdeeld over de dag worden er 5 workshops gegeven voor kinderen, verzorgd door KidzKlix. Met een fotograaf én een camera van KidzKlix gaan ze het Park in om. Tijdens een wandeling wijst de fotograaf de kinderen op mooie natuuronderwerpen en hij vertelt hoe je die het beste kunt fotograferen. Maar hij vertelt ook allerlei leuke natuurweetjes. Er is een leuke prijs voor de mooiste foto van de dag. De kinderworkshops zijn gratis (excl. entree Park).

Beursplein

Op het Marchantplein zijn tal van leveranciers aanwezig, maar ook fotografen en aanbieders van fotoreizen en fotoworkshops. Onderstaand de voorlopige deelnemerslijst:

Importeurs/leveranciers
Fidak/EasyCover, Sigma, Transcontinenta, Fotovideoretail, Disnet, Provak, Plasmans, Degreeff, Canon, Nikon, Fuji, Xpozer, Sony, Pentax, Ricoh, CameraTools TSE Imaging.

Fotografen/reisorganisaties/workshops

Nordic Vision, Roots, Natuurfotopassie, Rob Doolaard, Birdpix, KidzKlix, Jeroen Stel, Bob Luijks, Han Bouwmeester, Peter Van Hal, Landschap VZW.

Praktische informatie

Datum: zondag 10 mei 
Tijdstip: 10.30 - 17.00 uur 
Locatie: Marchantplein 
Prijs: gratis (excl. entree Park en deelname workshop € 5 per volwassene, kinderen zijn gratis)