Fietstocht langs kunstwerken

Praktische informatie

Data: kijk op de kalender voor de beschikbare data
Locatie: Park Paviljoen
Tijdstip:
18.30 tot 20.30 uur (juni t/m augustus)
13.30 tot 15.30 uur (september t/m mei)
Prijs:
Volwassene € 4,00
Kind (6-12 jaar) € 2,00
Prijzen zijn exclusief entree voor het Park. 
Reserveren is verplicht. 

Wandel- en/of Fietsexcursies Beschermerkaarthouder

Deze fietstocht voert u langs verschillende kunstwerken in het Park, waarbij u meer leert over de verhalen achter de kunstwerken en de kunstenaars die deze bijzondere werken vervaardigd hebben.

Kunstenaars worden over het algemeen gezien als mensen die de heersende opvattingen van een bepaalde periode goed kunnen weergeven. Ze zijn dan ook heel goed in staat om te laten zien wat er in een bepaalde tijd allemaal speelt in de wereld, een land of in een specifieke omgeving. Daarnaast zijn kunstenaars hun tijd vaak ver vooruit, omdat zij juist op zoek gaan naar nieuwe vormen, kleuren, materialen en concepten. 

Tijdens deze excursie komt u op de fiets langs de verschillende kunstwerken in het Park. Alle werken hebben een eigen verhaal en komen voort uit verschillende achtergronden en kunststromingen. Één ding hebben ze echter gemeen: ze hebben allemaal iets met het Park te maken. U maakt tijdens deze excursie kennis met het verhaal achter het kunstwerk. U denkt na over hoe u de verschillende beelden beleeft, en of u vindt dat het landschap erdoor beïnvloed wordt. Daarnaast denkt u na over of de kunstenaar zich heeft laten leiden door bijvoorbeeld emotie of techniek.

De excursie start bij het Park Paviljoen en duurt ongeveer 2 uur.