Gratis dauwtrappen op Hemelvaartsdag

Praktische informatie

Datum: 30 mei 2019
Tijdstip: 06.00 - 08.00 uur
Prijs: gratis (lopend, met de fiets of te paard)

Let op: auto's zijn pas vanaf 8.00 uur toegestaan in het Park.

Evenementen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, kunt u gratis dauwtrappen in het Park. Een prachtige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het Park normaal gesproken nog gesloten zijn. 

Tussen 06.00 en 08.00 uur 's ochtends betalen wandelaars, fietsers en ruiters geen entree voor het Park. Auto’s zijn pas vanaf 08.00 uur welkom tegen het reguliere tarief.

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik, waarbij men vroeger al om 3.00 uur 's nachts opstond om zingend en op blote voeten op het gras te dansen. Hier komt de term dauwtrappen vandaan. Men geloofde in de helende werking van de dauw op het gras. Nog altijd trekken duizenden Nederlanders er ieder jaar op Hemelvaartsdag op uit om te gaan dauwtrappen.

De poorten van De Hoge Veluwe worden in mei normaal gesproken pas om 8.00 uur geopend. Op Hemelvaartsdag wordt een uitzondering gemaakt om dauwtrappers de unieke kans te geven het Park te zien ontwaken. Er zijn tevens speciale wandelexcursies met natuurgidsen. Om 6.00 uur vertrekken de excursies vanaf de drie ingangen van het Park (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis en de natuur van het Park. Zin in een lekker ontbijt? Het Parkrestaurant is geopend vanaf 7.00 uur. 

Het is ook mogelijk om een excursie te boeken onder begeleiding van een natuurgids. Hiervoor dient wel gereserveerd te worden. Voor meer informatie, klik op de gewenste excursie hieronder.

Datum:

  • Donderdag 30 mei 2019
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit