Hei is er voor jou

Praktische informatie

Data: 28 en 29 augustus 2021
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)
Tip: neem uw eigen snoeischaar mee

Familie Schoolvakantie

Eind augustus krijgt u de unieke kans om uw eigen bosje heide te knippen op De Hoge Veluwe. U mag uw eigen heidebosje uiteraard mee naar huis nemen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat voor een weloverwogen beheer van zijn terreinen en de daarbij behorende flora en fauna. Een van de terreintypen in het Park is de heide. Wanneer de natuur volledig zijn gang zou kunnen gaan, zouden de heidevelden op den duur veranderen in bos. Dit is vaak zichtbaar aan de opkomende grove dennen en ruwe berken, maar ook grassoorten zoals pijpenstrootje. Om de heide te behouden worden er verschillende beheermethoden toegepast zoals begrazing, afbranden, plaggen en maaien. Op een plek waar de beheermethode maaien wordt toegepast, biedt het Park deze zomer een unieke mogelijkheid. Want waarom zouden wij onze bezoekers niet de kans geven om een bosje bloeiende heide te knippen en mee naar huis te nemen, voordat het heideperceel in het najaar gemaaid wordt?

Geïnteresseerde bezoekers kunnen vooraf een Hei is goed-bon halen bij de informatiebalie in het Museonder. Met de bon kunnen zij op de aangegeven locatie hun eigen bosje heide knippen. Op de locatie geven natuurgidsen informatie over het heidebeheer en er is ook er een imker aanwezig die van alles vertelt over zijn vak en zijn bijen en de rol van de heide voor de bij.

De locatie is te voet (1,5 km vanaf verharde weg) of met de fiets (3,5 km vanaf het Museonder/Park Paviljoen) te bereiken. Ook is er een rondwandeling vanaf het Museonder naar de locatie en terug.

Datum:

  • Zaterdag 28 augustus 2021
  • Zondag 29 augustus 2021
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit