Hei is er voor jou

Praktische informatie

Data: 22 en 23 augustus 2020
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)
Tip: neem uw eigen snoeischaar mee

Familie Evenementen Schoolvakantie

Eind augustus krijgt u de unieke kans om uw eigen bosje heide te knippen op De Hoge Veluwe. U mag uw eigen heidebosje uiteraard mee naar huis nemen.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe Park staat voor een weloverwogen beheer van zijn terreinen en de daarbij behorende flora en fauna. Een van de terreintypen in het Park zijn de heidevelden. Dit zijn man-made natuurgebieden die vragen om beheersmaatregelen zoals begrazing, afbranden, plaggen en maaien. Op een plek waar de beheermethode maaien wordt toegepast, biedt het Park deze zomer een unieke mogelijkheid. Want waarom zouden wij onze bezoekers niet de kans geven om een bosje bloeiende heide te knippen en mee naar huis te nemen, voordat het heideperceel in het najaar gemaaid wordt?

Geïnteresseerde bezoekers halen vooraf bij het Park Paviljoen of het Bezoekerscentrum de Hei is goed-bon, waarna zij naar de aangegeven locatie gaan om hun eigen bosje heide te knippen. Op de locatie geven natuurgidsen informatie over het heidebeheer en er is ook er een imker aanwezig die van alles vertelt over zijn vak en zijn bijen.

De locatie is te voet (1,5 km vanaf verharde weg) of met de fiets (3,5 km vanaf het Bezoekerscentrum) te bereiken. 

Datum:

  • Zaterdag 22 augustus 2020
  • Zondag 23 augustus 2020
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit