Het Nieuwe Hardlopen

Praktische informatie

Doelgroep: recreatieve hardloper, basisconditite vereist
Data: Elke vrijdag vanaf 2 februari, kijk op de kalender (rechts) voor de geplande data
Tijdstip: van 10:00 tot 11:00 uur
Locatie: Start bij Bezoekerscentrum
Prijs: € 5,00 per les (excl. entree Park)
Reserveren is verplicht. 

Workshops Sportief

Parkmedewerker Irma Kaal loopt al jaren recreatief hard, en geeft regelmatig trainingen en clinics. Voorheen trainde ze altijd op min of meer dezelfde manier; gericht op het lopen van een bepaalde afstand in een bepaalde tijd. Tot ze ontdekte dat het ook anders kan. Op een manier waarbij je meer geniet, meer meekrijgt van de omgeving en ook nog eens beter presteert.

Bewustere beleving, betere prestaties
Looptrainer Joop Bosma verzorgt samen met Irma lessen in Het Nieuwe Hardlopen in het Park. Deze manier van hardlopen laat u kennis maken met hardlopen in het ‘hier en nu’. U krijgt meer aandacht voor de omgeving, staat beter in uw eigen kracht en geniet van het moment. De ademhalingstechniek zorgt voor een bewustere beleving, waarbij u zult merken dat u meer oog krijgt voor de natuur om u heen. En, niet onbelangrijk, deze manier van lopen stelt u in staat betere prestaties te leveren, en meer energie in uw lichaam te ontvangen. 

De training
De trainingen zijn losse lessen. De opbouw van elke les is steeds gelijk, de oefeningen en het parcours variëren. Er worden stukken in stilte gelopen. Beide instructeurs zijn in het bezit van een trainingslicensie. 

Een les ziet er als volg uit:

  • 5 tot 10 minuten introductie, bewust worden van de omgeving en luisteren naar uw eigen lichaam.
  • 6 à 8 km hardlopen, waarbij er onderweg meerdere malen gestopt wordt.

Instructeurs
Joop Bosma is een ervaren hardlooptrainer en actief in meditatie, en Irma Kaal is recreatief hardloopster. Beiden liepen een marathon op de wijze die hoort bij Het Nieuwe Hardlopen, en niet zonder succes. Zij willen graag uw loophouding verbeteren en hun beleving aan u overbrengen, zodat u (nog meer) plezier beleeft aan het hardlopen.  

Kies een datum

Niet beschikbaar op deze dag (boeken op de dag zelf niet mogelijk)