Hoge Veluwe Bos- en Houtdag

Familie Evenementen

Op zondag 22 mei is er in Het Nationale Park De Hoge Veluwe de Bos- en Houtdag. Een dag voor wie houdt van natuur, stoere dingen en buiten zijn. Een dag voor jong en oud met een hoofdrol voor Erben Wennemars.

Tijdens de Bos- en Houtdag staat alles in het teken van - u raadt het al - bos en hout. Bezoekers leren meer over het bosbeheer en het gebruik van het hout van het bekende nationale park, maar ze gaan ook zelf aan de slag. Een greep uit het programma: woodcarven, monkey climbing (boomklimmen met hulpmiddelen), houtsnijden, meubels restraureren, boomstamzagen en boomstamwerpen. Bij de laatste twee onderdelen gaan de deelnemers de strijd aan met Erben Wennemars. De bekende oud-schaatser en fervent houthakker gaat de strijd aan met wie het maar durft!

Bezoekers worden overigens niet alleen fysiek uitgedaagd, want er is ook een natuurquiz en een workshop over bosbeheer. Het evenemententerrein, een open plek midden in het bos, wordt aangekleed met diverse kramen en er zijn de hele dag door muziekoptredens van The Oldtime String Band. Aan het einde van de dag is er een veiling van de beelden die zijn gemaakt door de woodcarvers.

Praktische informatie 

Datum: zondag 22 mei
Tijdstip: 12.00 - 17.00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: gratis (excl. entree Park)