Hoge Veluwe Lezing: Angeline Bremer

Praktische informatie

Datum: zondag 1 december 2019
Tijdstip: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: auditorium Kröller-Müller Museum
Prijs: € 4 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrijwilligers van de Hoge Veluwe hebben gratis toegang
Reserveren is verplicht

Lezingen

Sinds jaren verzorgt Angeline Bremer-Cox, de coördinator van de rondleidingen in het KMM, de decemberlezing. Dat trekt vele gasten. Vrienden en vrijwilligers van De Hoge Veluwe, maar ook belangstellenden. Op 1 december is het weer zover. Van 14-15 uur verzorgt Angeline een lezing in het auditorium van het Kröller-Müller Museum over de prachtige tentoonstelling die op dit moment te zien is: ‘Het leven getekend.’

Sinds jaren verzorgt Angeline Bremer-Cox, de coördinator van de rondleidingen in het KMM, de decemberlezing. Dat trekt vele gasten. Vrienden en vrijwilligers van De Hoge Veluwe, maar ook belangstellenden.

Op 1 december is het weer zover. Van 14-15 uur verzorgt Angeline een lezing in het auditorium van het Kröller-Müller Museum over de prachtige tentoonstelling die op dit moment te zien is: ‘Het leven getekend.’

 Zij schrijft er zelf over:

De collectie van het Kröller-Müller Museum is vooral bekend om zijn schilderijen en sculpturen van kunstenaars met name uit de 19de en 20ste eeuw, zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Georges Seurat, Auguste Rodin, Barbara Hepworth en Giuseppe Penone.

Veel werken op papier: tekeningen, aquarellen, pastels, etsen en houtdrukken worden zelden getoond.

Zoals de titel van deze tentoonstelling “Het leven getekend” aangeeft, zijn de tekeningen in deze tentoonstelling gegroepeerd rond een aantal thema’s: het portret, het straatleven, het uitgaansleven, het dagelijks leven en als laatste thema het buitenleven.

Een groot aantal werken komt uit de collectie van Helene Kröller-Müller.

De tentoonstelling bevat een selectie van 150 werken, gemaakt uit de 4500 tekeningen, uit de periode 1850 – 1950.

Er zijn onder andere tekeningen te zien van Pablo Picasso, Auguste Herbin, George Breitner, Bart van der Leck, Georges Seurat, Charley Toorop en Odilon Redon.

Drie kunstenaars worden in deze presentatie speciaal belicht, namelijk: Isaac Israels, Julie de Graag en Jan Toorop

De tentoonstelling “Het leven getekend” loopt tot en met 19 januari 2020.