Hoge Veluwe Lezing: Boslessen door Simon Klingen

Lezingen

Simon Klingen (1948) loopt al meer dan veertig jaar in het bos en geldt als autoriteit op het gebied van bosbeheer. Hij ontwikkelde een concept voor bosbeheer waarbij de waarde van natuur en houtproductie samen gaan: geïntegreerd bosbeheer. Inmiddels een  beeldbepalende methode voor een groot deel van de Nederlandse en Vlaamse bossen.

Sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw gaat het bij het beheer van bos om meer dan alleen hout produceren. Het huidige bosbeheer kent in zijn uitvoering vele varianten, afgestemd op verschillende doelen. Soms gaat het vooral om de natuur in het bos, in andere gevallen is ook het produceren van hout van belang. In vrijwel al onze bossen speelt daarnaast de beleving van de bezoekers een rol in het beheer.

Tijdens deze Hoge Veluwe Lezing schetst Simon een beeld van het mooie, maar complexe werk van de bosbeheerder, ook die van het Park. Tijdens de lezing neemt hij u op levendige wijze mee in de afwegingen die de bosbeheerder maakt. Wat doet een bosbeheerder? Wat valt er te kiezen en hoe beïnvloedt dat het bos? Hoe groeien bomen en wat is het effect van houtoogst? Maar ook: hoe ziet een onbeheerd bos er uit?

Laat u zondag 4 juni inspireren door deze interessante lezing!

Praktische informatie

Datum: zondag 4 juni 2017
Tijdstip: van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe hebben gratis toegang. 
Reserveren is verplicht