Hoge Veluwe Lezing: Herinrichting centrumgebied van het Park door Monique Kokke

Praktische informatie

Datum: zondag 14 januari 2018 en vrijdag 23 februari 2018
Tijdstip:
zondag 14 januari: 14.00 tot 15.00 uur
vrijdag 23 februari: 13:00 tot 14:00 uur 
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe hebben gratis toegang tot de lezing. 
Reserveren is verplicht

Lezingen

De stichters van het Park, Anton en Helene Kröller-Müller, waren vernieuwers; Anton als het aankwam op zakendoen, Helene had een voorkeur voor kunstenaars die zich niet lieten remmen door geldende conventies. Tot op de dag van vandaag wordt het Park geleid volgens diezelfde gedachte: stilstand is achteruitgang, zonder vernieuwing blijft niets relevant.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaat vernieuwen en dat doet het vanuit het hart. In het centrumgebied verrijst in de nabije toekomst een nieuw multifunctioneel gebouw, en tegelijkertijd een landmark in de natuur.

De Kröllers lieten ongeveer honderd jaar geleden Jachthuis Sint Hubertus bouwen, toen ook al een symbool van vernieuwing. Het werd ontworpen door H.P. Berlage, de toenmalige vlaggendrager van de Nederlandse architectuur. Het nieuwe centrumgebied is ook een ontwerp van vooraanstaande architecten: Monadnock en De Zwarte Hond. Het gebouw gaat het nieuwe Parkrestaurant huisvesten, net als een informatiecentrum voor bezoekers, ontvangst- en educatieruimten en een nieuwe Parkwinkel.

De realisatie van dit gebouw is een mijlpaal. Omdat er sinds het Jachthuis en het Kröller Müller Museum  geen dergelijke grootschalige nieuwbouw plaatsvond binnen de rasters van het Park, én omdat het een wezenlijke impuls betekent voor het aanbod van het Park.

Het Park gaat vooruit. Niet omdat de vooruitgang zelf het doel is, maar omdat wij onze bezoekers op de best mogelijke manier willen laten genieten van iets wat juist níet zal veranderen: Het Nationale Park De Hoge Veluwe als een natuurgebied dat zijn gelijke niet kent.

Wilt u meer weten over de nieuwbouw in het Park? Hoofd Bezoekersmanagement Monique Kokke vertelt u tijdens deze lezing meer over de plannen en de aanpak van dit project.