Hoge Veluwe Lezing: het Ecomodernisme door Marcel Crok en Rypke Zeilmaker

Lezingen

Volgens de ecomodernisten gaat het lang niet zo slecht met onze planeet en haar bewoners als u denkt. Natuurlijk, we zijn inmiddels met zeven miljard mensen en dat levert grote uitdagingen op. Maar de meeste cijfers wijzen uit dat het zeker met de mens alsmaar beter gaat. Extreme armoede is sterk teruggedrongen, we leven langer en steeds meer mensen op aarde kunnen lezen en schrijven. Sterfte door natuurrampen en oorlogen is ook sterk afgenomen.

Een groep Nederlandse journalisten bracht onlangs een boek uit dat dit goede nieuws uit de doeken doet: Ecomodernisme, Het nieuwe denken over groen en groei. Twee auteurs van het boek, Marcel Crok en Rypke Zeilmaker, vertellen u tijdens deze Hoge Veluwe lezing graag meer over ecomodernisme.

Ecomodernisten geloven sterk in de inventiviteit van de mens en dus in technologische ontwikkelingen. In het boek pleiten zij voor meer economische groei en niet minder, zoals veel traditionele milieuorganisatie plachten te doen. Want, stellen de ecomodernisten, pas als mensen voldoende welvaart hebben, kunnen ze zich maatregelen voor een schoner milieu en behoud van natuur permitteren. ‘Groei’ betekent hier niet ‘meer van het zelfde’ maar uitbreiding van nieuwe mogelijkheden.

Wilt u meer weten over dit interessante concept? Laat u zondag 2 juli verrassen tijdens deze Hoge Veluwe Lezing!

Praktische informatie

Datum: zondag 2 juli 2017
Tijdstip: van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe hebben gratis toegang. 
Reserveren is verplicht