Hoge Veluwe Lezing: Insecten, het nieuwe eten? door Dr. Patricia Stevens

Lezingen

Tijdens deze Hoge Veluwe lezing vertelt Dr. Patricia Stevens op enthousiaste en overtuigende wijze over het gebruik van insecten als voedsel. Ze behandelt onder andere de voedingswaarde, de ecologische belasting ten opzichte van vlees en de verwachte ontwikkelingen op het gebied van het gebruik van insecten als voedsel. Maar ze behandelt ook de knelpunten. Gaan we echt allemaal massaal aan de insecten? Willen we dat wel? Welke factoren spelen daarin een rol?

Patricia is gepromoveerd in de Moleculaire Biologie en heeft zich bovendien verdiept in de relatie tussen voeding en gezondheid. Ze geeft lezingen, verzorgt catering op evenementen en bedrijfsfeesten, en reist in de zomermaanden met haar foodtruck van festival naar festival om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met insecten en zeewier.

Zowel insecten als zeewieren zijn namelijk erg gezond. Ze kunnen beschouwd worden als “superfood” en zijn ook nog eens heel duurzaam te produceren. Minder watergebruik, minder uitstoot van broeikasgassen; over de gehele linie een efficiëntere manier van voedselproductie. Insecten en zeewier zijn zelfs zó gezond en voedzaam, dat ze ingezet zouden kunnen worden om armoede en ondervoeding te bestrijden.

Laat u zondag 7 mei verrassen tijdens deze lezing, uiteraard is er ook de mogelijkheid om zelf een kleine insectendelicatesse te proeven.

Praktische informatie

Datum: zondag 7 mei 2017
Tijdstip: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe hebben gratis toegang. 
Reserveren is verplicht.