Hoge Veluwe Lezing: Vlinders op de hei; meer dan alleen dagvlinders door Jurriën van Deijk

Lezingen

De Vlinderstichting is dé organisatie die de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen bundelt. De stichting maakt zich sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa.

Jurriën van Deijk is projectleider bij de Vlinderstichting en is met name betrokken bij allerlei projecten rondom nachtvlinders. Hij coördineert de Nationale NachtvlinderNacht, het Landelijk Meetnet Nachtvlinders en beheert de database.
Daarnaast doet hij onderzoek, onder andere naar de gevolgen van kunstlicht op flora en fauna, de problematiek rond jakobskruiskruid en de eikenprocessierups. 

Tijdens deze Hoge Veluwe Lezing vertelt Jurriën u eerst over de verschillende soorten dagvlinders die op de hei voorkomen, en dan vooral in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarnaast zal hij dieper in gaan op de nachtvlinders. In Nederland zijn er ongeveer 50 tot 60 soorten dagvlinders, terwijl er ruim 2400 verschillende soorten nachtvlinders zijn. Dit verschil is gigantisch, maar bij de meeste mensen zijn nachtvlinders nog redelijk onbekend. Tijdens deze Hoge Veluwe lezing vertelt Jurriën u graag meer over deze bijzondere diertjes.  

Praktische informatie

Datum: zondag 6 augustus 2017
Tijdstip: van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie: de Hoedzaal in het Parkrestaurant De Hoge Veluwe
Prijs: € 4,00 per persoon (excl. entree Park)
Leden van de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe hebben gratis toegang. 
Reserveren is verplicht