Hoge Veluwe Loop

Praktische informatie

Datum: zondag 8 oktober 2023
Tijdstip: van 10.00 tot 16.00 uur, afhankelijk van de gekozen afstand
Start: evenemententerrein centrum
Prijs: afhankelijk van de gekozen afstand, zie hieronder
Uitslagen: de link naar de uitslagen wordt op deze pagina geplaatst na afloop van de races op zondagmiddag 8 oktober 
Parkeren: alle tickets zijn inclusief uitrijkaart voor parkeren bij een ingang. Wilt u een auto meenemen het Park in, dan kunt u hiervoor een entreebewijs aanschaffen in de ticketshop.

Sportief

Op 8 oktober 2023 wordt de Hoge Veluwe Loop georganiseerd. De startlocatie en routes zijn helemaal nieuw!

Uitslagen

Via deze link kunt u de uitslag van de Hoge Veluwe Loop bekijken. 

Startlocatie en routes

Dit jaar starten alle afstanden vanaf het evenemententerrein in het centrum van het Park. Hier starten runs over (onverharde) paden over 5, 11 en 22 kilometer. Voor de kinderen is er de Moeffierun die in drie leeftijdscategoriën wordt gelopen. De GPX routes kunt u hieronder downloaden:
5 km route

11 km route

22 km route

Starttijden en prijzen

Afstand

Starttijd

Prijzen voorinschrijving (t/m vrijdag 29 september 24.00 uur)

Prijzen van 30 september t/m 7 oktober 8.00 uur

Trailrun 22 km (vol)

10:00 uur

€ 27,50

€ 30,00

Bosloop 5 km (vol)

10:15 uur

€ 16,00

€ 18,50

Moeffierun 5-7 jaar 700 m

13:30 uur

€ 8,00

€ 8,00

Moeffierun 8-9 jaar 700 m

13:45 uur

€ 8,00

€ 8,00

Moeffierun 10-12 jaar 1500 m

14:00 uur

€ 8,00

€ 8,00

Landschappenloop 11 km (vol)

14:30 uur

€ 19,00

€ 21,50


 

Een deel van het inschrijfgeld voor de Hoge Veluwe Loop geldt als entreeticket voor het Park. U hoeft dus niet apart een entreeticket aan te schaffen. Iedere deelnemer aan de Moeffierun kan daarnaast gratis één ouder/verzorger meenemen het Park in. Loopt u niet mee maar komt u als supporter van een volwassen loper mee, dan heeft u voor toegang tot het Park een entreebewijs nodig (met uitzondering van één ouder/verzorger per ingeschreven kind).

Iedere route heeft zijn eigen karakter. De trailrun van 22 km maakt veelal gebruik van kleine paden en kent meer dan 200 hoogtemeters; een uitdagende trailrun voor de geoefende loper. Tijdens de trailrun kom je twee waterposten met verzorging tegen. De bosloop van 5 km is een heerlijke run voor de beginnende loper die in een mooie omgeving over goede paden wil rennen. Onze landschappenloop van 11 km kent een grote variatie in landschappen en paden. Ook hier kom je onderweg een verzorgingspost met water tegen. 
De moeffieruns blijven in het centrum van het Park waarbij start en finish dicht bij elkaar liggen. Zo kun je als supporter makkelijk aanmoedigen aan het begin en einde van de run.

Bereikbaarheid en parkeren

Deelname aan de Hoge Veluwe Loop is inclusief parkeren bij één van de ingangen van het Park. Vanaf de ingang raden we u aan per fiets verder te gaan richting het centrum. Wij raden u aan een eigen fiets mee te nemen, maar zolang de voorraad strekt kunt u ook gebruik maken van de Witte Fietsen die bij iedere ingang staan en gratis te gebruiken zijn binnen het Park.

Vanaf ingang Hoenderloo is het ongeveer 4 km fietsen naar de start. Vanaf ingang Otterlo is het 3 km fietsen naar de start. Ingang Schaarsbergen ligt 12 km van het centrum en is daarmee een minder voor de hand liggende keuze. Wilt u een auto meenemen het Park in, dan heeft u hiervoor een entreebewijs nodig. Deze is van tevoren in de ticketshop aan te schaffen voor € 8,70. 

Beleefmarkt

Op de beleefmarkt zorgen we voor een goede warming up en cooling down. Dit doen we op een manier die de zintuigen prikkelt en de innerlijke mens voedt waarbij gezondheid en beleving centraal staan. Zo kunt u uw eigen smoothie mixen op de enige echte smoothiefiets. Ook is er muziek en zijn er leuke activiteiten voor kinderen en volwassen. Sportservice de Vallei zorgt voor leuke sportactiviteiten en de knutselbus en het kleiatelier zijn er om kinderen van alle leeftijden creatief uit te dagen.

Inschrijven 

Inschrijven kan tot en met 7 oktober 2023 8:00 uur. In de voorinschrijving, tot en met 29 september, zijn tickets € 2,50 goedkoper dan tijdens de laatste week voor de loop. De Hoge Veluwe Bosloop van 5 km, de Landschappenloop 11 km en de trail van 22 km zit vol.

Schrijf u hier in

Door u in te schrijven voor deelname aan de Hoge Veluwe Loop verklaar u zich akkoord met het 
Reglement Hoge Veluwe Loop

Uitslagen

Via deze link kunt u de uitslag van de Hoge Veluwe Loop bekijken. 

Video-impressie? Bekijk het filmpje van De Hoge Veluwe Loop van 2013 hier

De Hoge Veluwe Loop 2023 vindt op 8 oktober plaats. Tickets zijn via deze pagina te bestellen vanaf 15 juni.