Hoge Veluwe Wandeldag

Praktische informatie

Datum: zaterdag 5 oktober 2024
Tijdstip: afhankelijk van de gekozen wandeling
Start: Evenemententerrein (centrum van het Park)
Prijs: deelname is gratis (excl. entree Park) 

Sportief

Op zaterdag 5 oktober 2024 staat wandelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe centraal. Dit is alweer het 19e jaar dat de Wandeldag plaatsvindt.

Afwisselende routes van 1, 5,5, 11,5, 15 en 22 kilometer laten de wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park. De routes van 1 en 5,5 kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden, tevens zijn alle routes geschikt voor nordic- en powerwalkers. Langs de routes staan natuurgidsen die graag vertellen over het veelzijdige landschap met haar bijzondere zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. De routes van 15 en 22 km zijn uitdagende routes, waar onderweg geen catering is. U kunt voor De Hoge Veluwe Wandeldag een picknicktas reserveren bij Restaurant De Hoge Veluwe (te reserveren tot en met 3 oktober).

Deelname aan de Wandeldag is gratis, wel dient de reguliere entree voor het Park betaald te worden. Inschrijven kan via de link hieronder of op de dag zelf. Het Park is op 5 oktober vanaf 9.00 uur geopend.

inschrijven wandeldag

Starttijden:

  • 22 km                   tussen 9.30 – 10.00 uur
  • 15 km                   tussen 9.30 – 11.00 uur
  • 11,5 km                   tussen 10.00 – 12.00 uur
  • 5,5 km                     tussen 10.30 – 13.00 uur
  • 1 km                     tussen 10.30 – 14.00 uur

GPX-bestanden

Hierbij de downloadbare GPX-bestanden voor diegenen die graag met behulp van GPS, telefoon of horloge navigeren.

22 km

15 km

11,5 km

5,5 km

Alle wandelingen starten vanaf het Evenemententerrein in het centrum van het Park.

Veelgestelde vragen Wandeldag

Picknicktas reserveren

De Belevingsroute

De Hoge Veluwe Wandeldag is toegankelijk en leuk voor iedereen. Sinds 2013 is er een speciale route van ruim 1 km uitgezet voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Deze route gaat over verharde paden, is niet te lang en is speciaal afgestemd op mensen met een beperking. Het is een prachtige tocht om in familieverband aan deel te nemen. 

We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan De Hoge Veluwe Wandeldag!

LOWA Experience Trailer

Dit jaar kun je tijdens de wandeldag LOWA wandelschoenen testen. Hoe het werkt? Kom op 5 oktober naar de LOWA Experience stand op het evenemententerrein, test tijdens het wandelen een paar schoenen en lever ze daarna weer in. 

Hoge Veluwe Loop

Op zondag 6 oktober wordt de Hoge Veluwe Loop georganiseerd voor hardlopers die houden van mooie routes in een prachtige omgeving.

Inschrijven hoge veluwe loop

Kijk in de praktische informatie op welke datum deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.