Hoge Veluwe Wandeldag

Praktische informatie

Datum: 5 oktober 2019
Tijdstip: afhankelijk van de gekozen wandeling
Start: Bezoekerscentrum
Prijs: deelname is gratis (excl. entree Park) 

Sportief Evenementen

Op zaterdag 5 oktober 2019 staat wandelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe centraal. Een jubileumeditie, want dit is alweer het 15e jaar dat de Wandeldag plaatsvindt! Daarom hebben we dit jaar op veler verzoek een volledig nieuwe route van 15 kilometer toegevoegd.

Schrijf u in via onderstaande button:

Inschrijven Wandeldag 2019

Afwisselende routes van 1, 5, 10, 15 en 20 kilometer laten de wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park. De routes van 1 en 5 kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden, tevens zijn alle routes geschikt voor nordic- en powerwalkers. Langs de routes staan natuurgidsen die graag vertellen over het veelzijdige landschap met haar bijzondere zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden.

Deelname aan de Wandeldag is gratis, wel dient de reguliere entree voor het Park betaald te worden. Inschrijven kan vooraf via deze website of op de dag zelf. Het Park is op 5 oktober vanaf 7.30 uur geopend.

  • De 1 en 5 km wandelaars kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. 
  • De 10, 15 en 20 km wandelaars kunnen starten tussen 08.00 en 11.00 uur.

Alle wandelingen starten vanaf het Park Paviljoen.

Veelgestelde vragen Wandeldag

Koop hier uw entreeticket:

Entreeticket

Actie:
Maakt u gebruik van de voorinschrijving? Dan ontvangt u tijdens de Wandeldag een gratis Beschermerkaart voor de rest van 2019! De voorinschrijving sluit op vrijdag 4 oktober, 12.00 uur. 

De Belevingsroute

De Hoge Veluwe Wandeldag is toegankelijk en leuk voor iedereen. Sinds 2013 is er een speciale route van ruim 1 km uitgezet voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Deze route gaat over verharde paden, is niet te lang en is speciaal afgestemd op mensen met een beperking. Het is een prachtige tocht om in familieverband aan deel te nemen. 

We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan De Hoge Veluwe Wandeldag!

Volg de Hoge Veluwe Wandeldag ook via Facebook.

Medaille 2019
Op de medaille van dit jaar staat de herfstspinner afgebeeld. Deze zeer zeldzame nachtvlinder komt in Nederland nog uitsluitend voor in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Alléén langs de Wetweg in het Park zijn grondtype, zuurgraad en voedingsstoffen in juiste combinatie aanwezig. De rups is een selectieve eter die in de vroege zomer leeft van planten als muizen oor en biggenkruid. Hierna verpopt ze onder de grond. In het najaar is de volwassen vlinder slechts één dag in leven. In deze dag wordt gepaard en worden honderden eitjes op stengels vlak boven de grond afgezet. De opvallende geveerde antennes van het mannetje zijn nodig om de feromonen van het vrouwtje op te sporen.