Hoge Veluwe Wilde Weken

Praktische informatie:

Data: dagelijks van 14 t/m 29 oktober 2023
Tijd: 12 tot 17 uur
Locatie: Diverse locaties
Prijs: verschilt per activiteit (excl. entree Park)

Evenementen

Kom in de herfstvakantie naar de Wilde Weken op De Hoge Veluwe! Deze weken staan volledig in het teken van wild en actief bezig zijn in de natuur. Geniet van wild eten uit eigen Park met bijpassende wijnen, ga op pad met een natuurgids en leer van alles over paddenstoelen of speur met de kinderen naar sporen, dieren en planten. 

Tijdens de Wilde Weken zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het is voor de meeste activiteiten nodig om u van tevoren in te schrijven.

Activiteiten en workshops

Paddenstoelenexcursie
Op 1, 7, 15, 21 en 29 oktober kunt u deelnemen aan een paddenstoelenexcursie. Onze natuurgids neemt u mee naar de beste vindplaatsen en leert u alles over de verschillende schimmels en hun rol in het ecosysteem.

Wild, wijn en wandelen
Met het wild, wijn en wandelen-arrangement kunt u na een mooie wandeling genieten van heerlijke wijnen en lekker wilde hapjes uit het Park. De route heeft een lengte van ongeveer vier km, waarbij u na een informatieve wandeling verwend wordt met een wild- en wijnproeverij in het Park Paviljoen. Deelname kost € 29,50 en meer informatie vindt u terug bij de activiteit.

Open NK Culinair Wild BBQ
Op 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur organiseren we het Open NK Culinair Wild BBQ, waarin de beste BBQ-teams uit het binnen-en buitenland het tegen elkaar opnemen. Kijk wie het beste kan barbecueën en doe inspiratie op voor een BBQ thuis.

Workshop Herfstfotografie
Op zaterdag 21 oktober kunt u deelnemen aan de Workshop Herfstfotografie. Tijdens de workshop leert u meer over hoe u paddenstoelen en herfstlandschappen het beste op de foto kan zetten. 

Hoge Veluwe in je broekzak
Op welk wild dier lijk je? Wat hoor je als je muisstil bent? Hoeveel kleuren ontdek je in het bos? En hoe ziet de pootafdruk van een uil eruit? Kinderen ontdekken het in De Hoge Veluwe in je broekzak; een boekje vol weetjes en doe-opdrachten. Ideaal voor in de herfstvakantie! De Hoge Veluwe in je broekzak is een programma dat voor basisscholen en haar leerlingen is ontwikkeld maar is ook heel leuk om zelf te doen; daarom is het boekje te koop in het Museonder voor iedereen van 10-100 jaar die meer over De Hoge Veluwe te weten wil komen.

Jachthuis Kinderrondleiding
Jachthuis Sint Hubertus werd ruim 100 jaar geleden gebouwd als buitenverblijf voor één van de rijkste families van het land op dat moment. Alles in, aan en rondom het huis is modern en luxe, voor die tijd althans.Tijdens deze speciale rondleiding op 17 oktober komt de geschiedenis tot leven wanneer je ineens oog in oog staat met de butler van destijds!

Wildlunch 4-gangen menu
Kom op één van de zondagen in oktober, november en december genieten van een heerlijke lunch met prachtige ingrediënten uit het Park. Het wild, dat centraal staat in het menu, wordt hierbij vergezeld door groenten en kruiden uit onze eigen moestuin. Inschrijven voor de € 37,50 kostende lunch kan hier.

Dag van de Jager
In samenwerking met de Jagersvereniging organiseren we op zaterdag 14 oktober de Dag van de Jager. Ontdek wat een jager doet, ziet en weet en kom erachter waar de kansen liggen voor een gezonde balans in de Nederlandse natuur. Ga in gesprek met verenigingen, belangenclubs en jagers of ontdek meer tijdens een speurtocht, een demonstratie of een rondleiding met een faunabeheerder.

Herfstspeurtocht
Bij de kinderactiviteit herfstspeurwerk gaan kinderen op pad in de natuur met leuke opdrachten van de natuurgidsen. Kijk hier wanneer er meegedaan kan worden aan de speurtocht, inschrijven is niet nodig en de activiteit is gratis. Daarnaast is er de mogelijkheid om een eigen voederplank te maken voor de vogels in de tuin.

Wildexcursie
Beleef het Park van haar meest wilde kant tijdens de wildexcursie op de woensdag en weekenddagen. Onze natuurgids neemt u mee voor een korte excursie van anderhalf uur waarbij u samen op zoek gaat naar (sporen van) wild. Tickets kosten € 3,00 en zijn hier te boeken.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit plaats vindt.