Jachthuis Sint Hubertus in oude glorie hersteld

Jachthuis Sint Hubertus

Het Jachthuis Sint Hubertus onderging in 2012 en 2013 zowel van binnen als van buiten een zeer grondige restauratie. Een speciale themarondleiding vertelt het verhaal van de grootste renovatie uit de geschiedenis van het Jachthuis.

Uw gids vertelt tijdens deze rondleiding over allerlei aspecten van de restauratie. Over de renovatie van de technische installaties, op het moment van bouw van het Jachthuis het modernste wat er wereldwijd verkrijgbaar was, maar ook over het minutieus verwijderen en later weer op exact dezelfde plek terugplaatsen van 26.000 kleine glazen (graniver) steentjes. De rondleiding leidt door vertrekken die tijdens de reguliere rondleidingen niet zijn opengesteld voor publiek. Dit gebeurt o.a. aan de hand van foto’s van voor de restauratie. De rondleiding begint in de hal en brengt u vervolgens naar de oostvleugel van de eerste verdieping. U bezoekt daar de kinderkamers en de linnenkamer. U komt ook in de privé-vertrekken van Helene Kröller-Müller op de begane grond en in de kelders, waar nog originele bouwmaterialen liggen opgeslagen. Eenmaal buiten wordt uiteraard stilgestaan bij de buitenzijde van het Jachthuis. U zult versteld staan van het vakmanschap van de restaurateurs. Er wordt afgesloten met een kop koffie of thee in de Theekoepel naast het Jachthuis.

Praktische informatie

De rondleiding wordt alleen in het Nederlands gegeven. Deelname met een rolstoel, krukken of rollator is helaas niet mogelijk. De vertrekken die worden aangedaan gedurende de reguliere rondleiding worden niet bezocht.
De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Prijs: € 8,50 p.p. incl. een kop koffie of thee na afloop. 
De prijs is excl. entree tot het Park.
Entree tot het Park is nodig om het Jachthuis te bezoeken.

Tijdstip: 1 november 2014 – 31 maart 2015 van dinsdag t/m vrijdag: 12.30 en 14.30 uur.
Zaterdagen, zondagen en tijdens de krokusvakantie: 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.
Duur: 75 minuten.
Reserveren: gezien de beperkte beschikbaarheid raden we aan vooraf te reserveren via deze pagina of bij één van de drie ingangen, het Bezoekerscentrum of de Theekoepel naast het Jachthuis.