Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding Anton Kröller, Leven op Krediet

Jachthuis Sint Hubertus

In 2015 is de biografie van Anton Kröller verschenen, Leven op krediet, geschreven door Ariëtte Dekker. Deze biografie vormt de leidraad van de speciale themarondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus, waarin het leven van Anton Kröller centraal staat.

Tijdens deze speciale en tijdelijke rondleiding, bezoekt u vertrekken waar u met een reguliere rondleiding niet komt. Zo bezoekt u Anton Kröllers werkkamer, de biljartkamer, de kamer van huisvriend en vertrouweling Sam van Deventer en een plekje waar Anton Kröller zich in alle rust terugtrok: de kelderruimte.

In elke ruimte wordt nader ingegaan op zijn karakter en op aspecten van de mens Anton Kröller. Kröller als vader, echtgenoot, ondernemer en als collega. Hoe bouwde hij zijn vermogen op, bestaande uit een landgoed (Het Nationale Park De Hoge Veluwe), een huis (Jachthuis Sint Hubertus) en een museum met kunst? En hoe belandde een gedreven ondernemer, in die dagen ook wel de “Onderkoning van Nederland’ genoemd, in een neerwaartse spiraal? De rondleiding wordt afgesloten met een kop koffie of thee in de Theekoepel naast het Jachthuis.

Wilt u zeker zijn van een plek, reserveer dan via deze pagina óf bij een van de drie ingangen, het Bezoekerscentrum of de Theekoepel naast het Jachthuis.

Praktische informatie

Looptijd: van 1 november 2015 t/m 31 maart 2016
Prijs: € 8,50 incl. een kop koffie of thee na afloop. (excl. entree Park)
Duur: 75 minuten
Tijden
dinsdag t/m vrijdag          : om 12.30 en 14.30 uur.
zaterdagen en zondagen  : om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie: 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.
Vrijdag 25 december en vrijdag 1 januari gesloten.

Deze speciale rondleiding wordt alleen in het Nederlands aangeboden. Deelname met een rolstoel, krukken of rollator is helaas niet mogelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.