Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding 'Een kijkje in de keuken'

Praktische informatie:

Prijs: € 8,50 inclusief een kop koffie of thee na afloop (exclusief entree Park)
Data: 1 november 2017 t/m 31 maart 2018
Op dinsdag, woensdag en vrijdag om 12.30 en 14.30 uur
Op zaterdag en zondag en tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30.
Op maandag en donderdag zijn er geen rondleidingen.
Duur: 75 minuten

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan deze rondleiding wanneer u gebruik maakt van een rolstoel, slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator. Dit heeft te maken met de trappen die beklommen worden tijdens de rondleiding. De reguliere rondleiding is wel rolstoeltoegankelijk. 

Reserveren is verplicht, het is niet mogelijk om het Jachthuis op eigen gelegenheid te bezoeken. 

Jachthuis Sint Hubertus

Neem letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van het Jachthuis. Het leven achter de schermen staat centraal: wat deden de dienstbodes in de logeervertrekken, de linnenkamer en de keuken? En wat was de rol van de butler?

Het Jachthuis Sint Hubertus was het buitenverblijf, en later het woonhuis, van Anton Kröller en Helene Kröller-Müller. Zij waren echter niet de enigen die in het huis woonden en werkten. Het ontbrak Anton, Helene en hun gasten aan niets, dankzij het harde werk van onder andere de dienstmeisjes en Jacob de butler. Zij waren de mensen die ervoor zorgden dat er gekookt, gepoetst en gestreken werd. Kamenierster Fraulein Liesbeth Haas hielp Helene met het kappen en kleden.

De rondleider vertelt u over het werk en leven van het personeel in het Jachthuis. Zo krijgt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

U bezoekt een aantal vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. De rondleiding begint in de garderobe en de hal. U bezoekt onder andere de kinderkamer en de kamer van de kamenierster, daarnaast neemt u een kijkje in de eenvoudig ingerichte kamer van de dienstbodes. Vervolgens ziet u een luxe ingericht gastenverblijf: De Professorenkamer. U daalt ook nog even af naar de kelder. Tot slot krijgt u een kijkje in de prachtige keuken.

Op vertoon van uw ticket ontvangt u na afloop van de themarondleiding een kop koffie of thee bij het Parkrestaurant of Theekoepel. Let op: de Theekoepel is alleen tijdens weekenden, vakanties en feestdagen geopend!

De themarondleiding zal enkele weekenden niet uitgevoerd worden. Kijk voor actuele beschikbaarheid op de kalender rechtsboven of informeer bij één van de ingangen van het Park, het Bezoekerscentrum of de Theekoepel naast het Jachthuis.