Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding Helene Kröller-Müller: koopmansvrouw en kunstverzamelaar

Praktische informatie:

Duur: 75 minuten
Prijs: € 8,50 incl. een kop koffie of thee in het Parkrestaurant of bij de Theekoepel (zie openingstijden) na afloop, excl. entree Park.
Data: 1 november 2018 t/m 31 maart 2019
Dinsdag t/m vrijdag om 12.30 en 14.30 uur
Zaterdag, zondag en tijdens de kerst- en krokusvakantie om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur

Het is niet mogelijk om deel te nemen aan deze rondleiding wanneer u gebruik maakt van een rolstoel, slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator. Dit heeft te maken met de trappen die beklommen worden tijdens de rondleiding. De reguliere rondleiding is wel rolstoeltoegankelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Reserveren is verplicht

Jachthuis Sint Hubertus

Helene Müller trouwde in 1888 met Anton Kröller. Zij voedde vier kinderen op, reisde veel en nam later als directielid deel aan de firma Müller & Co: ze werd hoofd van de afdeling Gebouwen. Helene hield van reizen, waarbij ze tijdens haar tochten de schoonheid ontdekte van kunst en architectuur. Ontdek meer over het bijzondere leven van Helene Kröller-Müller tijdens deze themarondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus.

Tijdens de rondleiding bezoekt u de hal, eetkamer en theekamer, maar ook een aantal vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen in Helene's zitkamer, ook wel de  Blauwe Kamer genoemd, en haar boudoir en slaapkamer bewonderen. Na een blik in de linnenkamer, de kinderkamers en de kamer van huisvriend Sam van Deventer, eindigt de rondleiding in de damesgarderobe.

In de vertrekken wordt ingegaan op Helene's karakter en drijfveren, en haar omgang met architecten zoals Berlage en Van de Velde. Bovendien leert u meer over de inrichting van hetJachthuis met kunst en toegepaste kunst.