Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding 'In de stijl van...'

Jachthuis Sint Hubertus

Bij deze themarondleiding door Jachthuis Sint Hubertus staat de combinatie van verschillende stijlen van kunst en architectuur centraal.

In het Jachthuis is geen sprake van één stijl. Natuurlijk, het werd ontworpen door Berlage. Maar de combinatie van Berlage’s werk met het schilderwerk en de kunstwerken van anderen, is wat het Jachthuis als geheel zo uniek maakt.

Uw gids vertelt u tijdens deze rondleiding onder andere over het werk van Berlage, Altorf, Mendes da Costa, Le Beau, Seurat en Jan Toorop. Een speciale rol is er voor kunstschilder Bart van der Leck, hij maakte de kleurontwerpen voor de vertrekken. Het aanbrengen deed hij samen met niet minder dan dertig schilders. In het laatste vertrek ziet u zilveren bestek, beeldjes en decoratiestenen en een aantal tekeningen die zijn ontworpen door Berlage.

De rondleiding gaat ook door vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. U bezoekt de hal, de woonkamer en werkkamer van mevrouw Kröller. Vervolgens loopt u door naar haar aangrenzende slaapkamer, en daarna haar boudoir. Boven komt u in de linnenkamer en de biljartkamer, waarna u eindigt bij een kleine tentoonstelling in de dienstbodenkamer.

De rondleiding wordt afgesloten met een kop koffie of thee in de Theekoepel naast het Jachthuis.

Praktische informatie
Prijs: € 8,50 incl. een kop koffie of thee na afloop. (Excl. entree Park; entree tot het Park is nodig om het Jachthuis te bezoeken).
Tijden: 1 november 2016 t/m 31 maart 2017 dinsdag t/m vrijdag: 12.30 en 14.30 uur. zaterdagen, zondagen en tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie: 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Op 25 december 2016 en 1 januari 2017 zijn er geen rondleidingen.
Duur: 75 minuten 

Let op: Het Jachthuis ligt in het Nationale Park De Hoge Veluwe en is te bereiken via één van de drie ingangen van het Park. Wilt u zeker zijn van een plaats, reserveer dan vooraf uw themarondleiding via de agenda. Een entreekaartje tot het Park is nodig om het Jachthuis te kunnen bezoeken. U kunt hier uw entreekaartje voor het Park alvast online aanschaffen, de rondleiding in het Jachthuis reserveert u apart.  

Deze speciale rondleiding wordt alleen in het Nederlands aangeboden. Deelname met een rolstoel, krukken of rollator is helaas niet mogelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

 

Mondriaan tot Dutch Design

Deze rondleiding vindt plaats in het kader van het internationale De Stijljaar: Mondriaan tot Dutch Design. In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. Informatie over het themajaar vindt u op http://www.mondriaantotdutchdesign.nl/