Jachthuis Sint Hubertus - Themarondleiding: Kunst in het Jachthuis

Praktische informatie:

Duur: 75 minuten
Prijs: € 7,00 per persoon (excl. entree Park)
Data: 31 oktober 2023 t/m 31 maart 2024
Dinsdag t/m vrijdag om 12.30 en 14.30 uur
Zaterdag, zondag en tijdens de dagen van de kerst- en krokusvakantie om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur
Reserveren is verplicht.
Let op: Het is niet mogelijk om deel te nemen aan deze rondleiding wanneer u gebruik maakt van een rolstoel, slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator. Dit is vanwege de trappen die beklommen worden tijdens de rondleiding. De reguliere rondleiding is wel rolstoeltoegankelijk. De maximale groepsgrootte is 8 personen.
 

Jachthuis Sint Hubertus

Bij deze themarondleiding door Jachthuis Sint Hubertus staat de kunst van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw centraal.

In het Jachthuis is geen sprake van één stijl. Natuurlijk, het werd ontworpen door Berlage. Maar de combinatie van Berlage’s werk met het schilderwerk en de kunstwerken van anderen is wat het Jachthuis als geheel zo uniek maakt. Dit winterseizoen nemen de rondleiders u mee langs de diverse kunstwerken in het Jachthuis. Beelden, maar ook schilderijen en toegepaste kunst. Leidraad is de kunstenaarsgroep van Henk Bremmer, waarvan Charley Toorop een prachtig schilderij maakte. Dit schilderij is het uitgangspunt voor deze bijzondere rondleiding.

Veel van de kunstenaars zijn wellicht bekend; onder andere Jan Altorf, John Rädecker, en Joseph Mendes da Costa; kunstenaars van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. De kunstwerken zijn verzameld door Helene KröllerMüller, met hulp van de ‘kunstpaus’ Henk Bremmer.

Natuurlijk ziet u de kunstwerken in de ruimte waar zij thuishoren. Dat betekent dat er ook vertrekken worden bezocht die bij normale rondleidingen gewoonlijk gesloten blijven. Zo bezoekt u de hal, de huiskamer, de bibliotheek/rookkamer, de blauwe kamer, de slaapkamer van Helene Kröller-Müller en de speel- en slaapkamer voor de kleinkinderen. De linnenkamer krijgt een extra functie; die van expositieruimte. Het totaalkunstwerk van de architect H.P. Berlage krijgt door deze rondleiding een bijzondere lading.

Kijk in de praktische informatie op welke dagen deze activiteit geboekt kan worden. Klik vervolgens op tickets en selecteer de juiste datum.