Junior Natuur Expeditie

Familie Kinderen Evenementen

Kinderen en jongeren maken spelenderwijs kennis met de natuur.

Ga op expeditie met je vrienden, ouders of gewoon lekker zelf op pad. En ontdek wat er leeft in op de grond en in de lucht. Welk bot hoort bij welk dier? Van wie is deze keutel? Durf jij je handen in een box te steken zonder te weten wat er in zit? Kortom een weekend vol spannende, leuke onderzoekjes en proefjes in de natuur. 

Locatie

De Picknickweide in het midden van het Park is dit weekend de locatie voor de Junior Natuur Expeditie. Hier staan diverse tentjes met intererssante en leuke activiteiten om te doen.  Tevens is dit het vertrek- en eindpunt van o.a. de expeditie speurtocht, de foto-expeditie én de wildobervatie expeditie.

Programma

Kom tussen 12:00 en 17:00 naar de Picknickweide in het centrum gebied van het Park. Je kan op elk moment deelnemen aan de dag.

Tijdens de Junior Natuur Expeditie kunnen onderzoekende kinderen die ook nog graag buiten zijn, meedoen met de expeditie speurtocht. Samen met een natuurgids ga je met vriendjes, vriendinnetjes en/of ouders het eerste deel afleggen rondom het terrein van de Junior Natuur Expeditie. Met een vragenlijst op zak is het de bedoeling dat je de antwoorden zelf gaat vinden. Het tweede deel van de speurtocht bevindt zich op het terrein zelf. Hier kun je een parcours afleggen met een speciale mierenbril om te ervaren hoe een mier zijn omgeving ziet. Maar je kan ook mee op foto-expeditie. Met een leencamera leert een echte fotograaf hoe je kleinste diertjes kan zien én fotograferen. Of ga kijken hoe een echte preparateur botten en skeletten kan prepareren. Wil jij zien welke afdruk een dier maakt met zijn poten? Ga dan pootafdrukken maken in klei. Of durf jij te voelen in één van de voelboxen en raad jij welk dier of deel van een dier er in zit?

Ben je er snel bij dan kan je aan het eind van de dag mee op expeditie naar een wildobservatie. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers. Wist jij dat een edelhert elk jaar een nieuw gewei krijgt? Heb je zo'n gewei wel eens gevoeld? Met een beetje geluk zie je de wilde dieren live voor je ogen. Inschrijven voor deze expeditie kan bij de informatie stand op zaterdag 4 juni.

Praktische informatie

Data: zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016
Tijd: tussen 12.00 en 17.00 uur 
Locatie: Picknickweide (in centrum van het Park)
Prijs: gratis deelname (exclusief entree Park)

Alleen op zaterdag 4 juni is er een excursie naar een wildobservatieplaats onder leiding van natuurgids. Inschrijven op de dag zelf bij de informatie stand.
Maximaal 40 deelnemers
Tijd: 17:30 uur tot ca. 19:00 uur
Locatie: Picknickweide (in centrum van het Park), verzamelen bij informatie stand
Prijs: gratis deelname (exclusief entree Park)

De Junior Natuur Expeditie wordt mede mogelijk gemaakt met mediapartner Roots Magazine
‘Roots Magazine, maandelijks met informatieve natuurreportages, de mooiste natuurfotografie en bijzondere wandelingen’