Lezing Arjan Dwarshuis

Praktische informatie

Data: zondag 27 mei 2018
Tijdstip: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Lezingen Evenementen

Arjan Dwarshuis zette in 2016 een wereldrecord; in één jaar tijd spotte hij 6855 vogelsoorten, 65 procent van alle soorten ter wereld. Hij noemt het zijn ´Big Year´. Tijdens zijn reis, waarbij hij 40 landen bezocht, zamelde Dwarshuis geld in voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, een beschermingsprogramma van Birdlife International dat zich inzet voor het behoud van de 500 meest bedreigde vogelsoorten ter wereld.

Dwarshuis vertelt wat hem deed besluiten om aan dit avontuur te beginnen en welke voorbereidingen er aan vooraf gingen en hij neemt u mee in het duizelingwekkende avontuur zelf. Daarbij maakt hij gebruik van prachtige en soms spectaculaire beelden uit een documentaire die van de reis werd gemaakt.

Arjan Dwarshuis

Arjan Dwarshuis is al z’n hele leven gefascineerd door vogels. Hij noemde z’n eerste knuffel Pica pica, wat de Latijnse naam van ekster is en tekende vanaf de kleuterschool vogels, waar andere kinderen auto’s, huizen en kastelen tekenden. Dwarshuis is eigenlijk nooit van z’n voorliefde voor vogels afgekomen en leerde spelenderwijs vele soorten kennen.

Inmiddels is zijn hobby uitgegroeid tot een virus, dat hij zelf het ‘vogelkijkvirus’ noemt. Arjan heeft grote delen van zijn leven inmiddels door de lenzen van een verrekijker doorgebracht en kan hierover prachtige verhalen vertellen.