Lezing Hans Dorrestijn

Praktische informatie

Data: zaterdag 26 mei 2018
Tijdstip: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Lezingen Evenementen

Naar eigen zeggen is cabaretier/vogelaar Hans Dorrestijn volstrekt ongeschikt voor het afsteken van een standaardverhaal. Iedere keer dat hij ergens komt vertellen over zijn liefde voor vogels, ontstaat er een totaal nieuw relaas. Garanties over de inhoud van zijn lezing kunnen we dus niet geven. Wél over de mate onderhoudendheid ervan en het feit dat Dorrestijn iets vertelt over de eerste keer dat hij een grote lijster spotte op, jawel, De Hoge Veluwe.

Dorrestijn is vermaard om de manier waarop hij zijn onvoorwaardelijke hartstocht voor vogels verwoordt. Stiekem is hij een grotere kenner dat hij soms wil doen geloven, maar hij is ook niet te beroerd zijn grootste flaters te delen of te vertellen over de krankzinnige toestanden waarin hij in de loop der jaren verzeild raakte, op zoek naar een baardmannetje, wielewaal of blauwborst.

Hans Dorrestijn (1940) is naast cabaretier en vogelaar ook liedjesschrijver en auteur. Hij schreef ruim 35 boeken, waaronder een aantal over vogels en de natuur. Samen met Nico de Haan maakte hij Baardmannetjes, het veelgeprezen tv-programma, waarin het tweetal  in natuurgebieden overal in Nederland op zoek ging naar hun favoriete vogels.