Lezing Lou Megens

Praktische informatie

Data: zaterdag 26 mei 2018
Tijdstip: 13:00 tot 14:00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Lezingen Evenementen

De koekoek is in meerdere opzichten een vreemde vogel. We weten dat het vrouwtje een ei legt in het nest van een andere vogel (waardvogel), maar waarom doet zijn dat eigenlijk en hoe gaat ze te werk?

Waarom verwijdert de koekoek eieren uit het nest van de waardvogel? Hoeveel waardvogels heeft een koekoek? Hoeveel eieren legt het vrouwtje en waarom accepteert de waardvogel zomaar een vreemd ei in zijn nest? Lou Megens geeft een zeer interessante lezing die duidelijkheid biedt over de voor velen meest mysterieuze vogel van ons land. Hij ondersteunt zijn verhaal met filmmateriaal van een koekoeksvrouwtje dat haar ei legt, een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest werkt en voerende waardouders. Met uitleg over begrippen met lastige namen als onomatopee, zygodactylie, mimicry, facultatief en obligaat parasiet, dimorfisme en sonogram.

 Lou Megens

Natuur is er voor iedereen, geluk misschien niet. Maar wie de rijkdom van de natuur leert ontdekken en waarderen, voelt zich een gelukkig mens.’ Het is een spreuk die natuurwetenschapper Lou Megens graag bezigt. Megens, een bevlogen vogelliefhebber en schrijver/presentator, is getogen in de Brabantse Kempen. Megens neemt zijn toehoorders graag mee in de eenvoud én complexiteit van het vogelleven. Zijn doel: het delen van zijn bewondering en verwondering. Lou Megens schreef twee boeken: Europese cultuurvogels en 't Jaar rond.