Moeflon Symposium Hoge Veluwe

Praktische informatie

Datum: vrijdag 18 november 2022
Tijdstip: van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: digitaal vanuit het Park Paviljoen
Prijs: gratis (voor deze activiteit heeft u geen entreeticket voor het Park nodig)
Deelname is alleen mogelijk na reserveren

Na 100 jaar bewezen diensten in het Park heeft de moeflon nog steeds de IUCN-status van exoot. Of dit terecht is proberen we te beantwoorden in dit symposium in het Park Paviljoen.  

In 1921 nam Anton Kröller 12 moeflons over van Groothertogin Charlotte van Luxemburg. Aanvankelijk waren deze bedoeld voor het vergroten van de biodiversiteit en voor de jacht maar al gauw bewezen zij hun diensten bij het open houden van de heidegebieden en bleken ze effectief in het bestrijden van de grove den. Vandaag de dag lopen er zo'n 230 moeflons in het Park die zich met name in de open gebieden ophouden en daar de grassen tussen de heidevegetatie eten. Met hun gedraaide horens zijn ze een gewilde prooi voor fotografen en vanwege hun schuchtere karakter blijft het bijzonder om ze te mogen treffen.

Ondanks haar lange verblijf in Nederland en haar bewezen nut heeft de moeflon in ons land nog altijd de IUCN-status van exoot. In dit symposium proberen we de vraag te beantwoorden of dit terecht is. Omdat moeflons van nature voorkomen op Corsica en Sardinië en vanuit daar naar meerdere Europese natuurgebieden zijn uitgezet komen wetenschappers en terreinbeheerders uit binnen- en buitenland aan het woord in dit interactieve symposium. 

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.