Muziek: NJO Maat Saxofoonkwartet

Praktische informatie:

Datum: zondag 4 augustus 2019
Tijd: 15.00 uur - 16.00 uur
Locatie: binnenplaats Jachthuis Sint Hubertus
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Muziek

Het NJO stelt jonge, zeer getalenteerde musici die zich voorbereiden op de beroepspraktijk in de gelegenheid op hoog niveau ervaring op te doen in allerlei vormen van samenspel. Namens het NJO komt Maat Saxofoonkwartet in augustus hun muzikale kunsten vertonen op de binnenplaats van Jachthuis Sint Hubertus.

Ga tijdens de Muziekzomer op in een uitgebalanceerd programma van muziek, waarbij Maat Saxofoonkwartet het beste van de Nederlandse en Portugese muziek samenbrengt. Het concert vindt plaats op een van de meest sfeervolle plekken van Het Nationale Park De Hoge Veluwe: de binnenplaats van Jachthuis Sint Hubertus. 

Maat Saxofoonkwartet
Het kwartet bestaat uit Daniel Ferreira (sopraansaxofoon), Catarina Gomes (altsaxofoon), Pedro Silva (tenorsaxofoon) en Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon). De leden ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder Concurso de Jovens Musicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal. Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op de binnenplaats van Jachthuis Sint Hubertus.