Muziek: Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Praktische informatie

Datum: 2 juli 2017
Tijdstip: 14:00 - 15:00 uur
Locatie: Marchantplein
Kosten: gratis (excl. entree Park)

Muziek

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Het Trompetterkorps is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij een begrafenis of herdenking worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest.

Het Trompetterkorps draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.