NK Burlen

Praktische informatie

Datum: zondag 9 september 2018
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Locatie: Picknickweide
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen Schoolvakantie

Het burlen is een machtig geluid, het beste te omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit. Door te burlen laten de geslachtsrijpe mannetjes hun concurrenten weten dat ze bereid zijn te vechten voor de vrouwtjes; de hinden. Wie ooit een hert heeft horen burlen vergeet dat nooit meer.

Mooie prijzen 
Sommige natuurliefhebbers zijn heel goed in het nabootsen van de bronstroep, om een edelhert naar zich toe te lokken. Op zondag 9 september wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bepaald wie dat het allerbeste kan, en wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen mag noemen. Deelname is gratis en álle deelnemers worden beloond met een Beschermerkaart 2019. De kampioen wint een safari met de boswachter voor een groep van zes personen. 

Sommige van de deelnemers zijn al volop in training om er maar voor te zorgen dat ze zo goed mogelijk voorbereid het wedstrijdpodium betreden, de stembanden opgewarmd, de kelen gesmeerd. Hulpmiddelen zijn overigens toegestaan.

Programma en jury
Er is een vakkundige jury onder leiding van zanger/presentator Ernst Daniël Smid. Hij wordt geassiteerd door boswachter Henk Ruseler, Ronald Risseeuw van de Vereniging het Edelhert, KNO-arts Frans Disch én Fanny Glazenburg, hoofdredacteur van de magazines Roots en Seasons. Op professionele wijze zullen zij zowel kenners als debutanten  beoordelen. De presentatie is in handen van Marlies Claasen.

Speciaal voor kinderen is er een knutselhoek, waar ze een hertenkop van hout en een heuse burltoeter kunnen maken! Na afloop is er voor de liefhebber een ‘naburrel’ met een Veluws biertje of een likeurtje.

Moed verzameld en meeburlen?
Iedereen mag meedoen! Van jong tot oud en van professioneel boswachter tot amateur-burler. Inschrijven kan door een e-mail met naam, adres en telefoonnummer te sturen naar burlen@hogeveluwe.nl

Nieuwsgierig hoe het gaat?
Klik hier voor de reportage van Omroep Gelderland

 

Datum:

  • Zondag 8 september 2019
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit