NK Burlen

Praktische informatie

Datum: zondag 8 september 2019
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Marchantplein in het centrum van het Park
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen Schoolvakantie

Het burlen is een machtig geluid, het beste te omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit. Door te burlen laten de geslachtsrijpe mannetjes hun concurrenten weten dat ze bereid zijn te vechten voor de vrouwtjes; de hinden. Wie ooit een hert heeft horen burlen vergeet dat nooit meer.

Mooie prijzen 
Sommige natuurliefhebbers zijn heel goed in het nabootsen van de bronstroep, om een edelhert naar zich toe te lokken. Op zondag 8 september wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bepaald wie dat het allerbeste kan, en wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen mag noemen. Deelname is gratis en álle deelnemers worden beloond met een Beschermerkaart 2019. De kampioen wint een safari met de boswachter voor een groep van zes personen. 

Sommige van de deelnemers zijn al volop in training om er maar voor te zorgen dat ze zo goed mogelijk voorbereid het wedstrijdpodium betreden, de stembanden opgewarmd, de kelen gesmeerd. Hulpmiddelen zijn overigens toegestaan.

Moed verzameld en meeburlen?
Iedereen mag meedoen! Van jong tot oud en van professioneel boswachter tot amateur-burler. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar burlen@hogeveluwe.nl. We sturen dan een inschrijfformulier toe.

Nieuwsgierig hoe het gaat?
Klik hier voor de reportage van Omroep Gelderland

Datum:

  • Zondag 8 september 2019
U hoeft niet te reserveren voor deze activiteit