NK Burlen

Praktische informatie

Datum: zondag 6 september 2020
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Marchantplein in het centrum van het Park
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Het burlen is een machtig geluid, het beste te omschrijven als iets dat tussen het brullen van een leeuw en het loeien van een stier in zit. Door te burlen laten de geslachtsrijpe mannetjes hun concurrenten weten dat ze bereid zijn te vechten voor de vrouwtjes; de hinden. Wie ooit een hert heeft horen burlen vergeet dat nooit meer.

Mooie prijzen 
Sommige natuurliefhebbers zijn heel goed in het nabootsen van de bronstroep, om een edelhert naar zich toe te lokken. Op zondag 6 september wordt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bepaald wie dat het allerbeste kan, en wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen mag noemen. De kampioen wint een excursie met de boswachter voor een groep van maximaal zes personen én mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Burlen noemen! Voor de tweede-  en derde prijswinnaar ligt er een Beschermerkaart 2020 klaar en alle deelnemers winnen een kleinigheidje uit de Parkwinkel.


Sommige van de deelnemers zijn al volop in training om er maar voor te zorgen dat ze zo goed mogelijk voorbereid het wedstrijdpodium betreden, de stembanden opgewarmd, de kelen gesmeerd. Hulpmiddelen zijn overigens toegestaan.

Jury
Er is een vakkundige jury met onder meer boswachter Henk Ruseler van De Hoge Veluwe, die op professionele wijze zowel kenners als debutanten zal beoordelen. 

Moed verzameld en meeburlen?
Iedereen mag meedoen! Van jong tot oud en van professioneel boswachter tot amateur-burler. Inschrijven kan door het volgende formulier in te vullen:

Inschrijfformulier NK Burlen 2020

 Aanmelden is mogelijk tot 1 september.

Nieuwsgierig hoe het gaat?
Klik hier voor de reportage van Omroep Gelderland