Oekraïense Dagen

Praktische informatie 

Data: dit event heeft reeds plaatsgevonden op 31 augustus en 1 september 2019
Tijdstip: 12.00 - 18.00 uur
Locatie: Centrumgebied
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Evenementen

Ter gelegenheid van de 28e viering van de onafhankelijkheid van Oekraïne worden in het weekend van 31 augustus en 1 september de Oekraïense Dagen gehouden in het centrumgebied van het Park. Het thema van het weekend is: Roots, Woods, Moods

In samenwerking met de Oekraïense ambassade organiseren we een weekend waarin u kunt genieten van Oekraïense kunst, cultuur en lekkernijen.

Tentoonstellingen
Langs het landschappenpad kunt u genieten van de fototentoonstelling 'Landscape of Oscillation' van fotografen Kostya Koposov en Igor Gaidai . In de Filmzaal van het Museonder vertelt Olga Permiakova met haar fototentoonstelling 'Capri blue / Traffic yellow' het verhaal van de nationale kleuren van Oekraïne.

Films
In de Filmzaal wordt een selectie aan korte Oekraïense films vertoond; u kunt hier te allen tijde binnenlopen en plaats nemen. De getoonde films zijn de experimentele poëtische documentaire 'In Spring' uit 1929, animatiefilm 'Cossacks play football' en 'Design Expedition 'Land Inspires'', een documentaire over traditionele Oekraïense ambachten.

Workshops en demonstraties
Op het Marchantplein worden door vaklieden de volgende oude ambachten gedemonstreerd: het printen met houtblok op textiel, het maken van bloemenkransen, pottenbakken met de hand, de traditionele kunst van het snijden van houten kinderspeelgoed, het weven van servetten en kleden op een antiek weefgetouw.

Markt
Op het Marchantplein wordt een plattelandsmarkt gehouden met lokale producten en etenswaren van Oekraïense boeren. Daarnaast kunt u genieten van heerlijk eten als Borsjt, Varenyky en Tataarse gerechten van de Krim.

Muziek
Het gehele weekend is er een doorlopend programma aan muziek met Oekraïense artiesten als folk group Rusalka, Dutch Lysenko Choir, vocal group Chervoni Korali, zangeres Oleksandra Lenyshyn en Veronika Morska, winnaar van Ukraine's got talent 2017 en finalist van The Voice Kids 2019. Daarnaast wordt er een dansworkshop door Oleksandra Provozina gegeven op beide dagen.

Book of kindness
Op zaterdag wordt het 'Book of Kindness' aangeboden, product van een project ter bevordering van vriendelijkheid en tolerantie.

Kinderprogramma
Het gehele weekend kun je helemaal in stijl geschminkt worden door Franny Colors. Ook is de Knutselbus aanwezig waar al je creatieve energie te gelde kan worden gemaakt!