Openingsweekend Park Paviljoen

Praktische informatie

Datum: zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019
Tijdstip: 9.00 uur tot 18.00 uur 
Locatie: Park Paviljoen en Marchantplein (centrumgebied)
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Tijdens het openingsweekend op 22 en 23 juni kunt u een rondleiding door het nieuwe Park Paviljoen volgen. Neem een kijkje in de keuken, de nieuwe Parkwinkel en het nieuwe Parkrestaurant (nog niet in gebruik). De rondleidingen vinden doorlopend plaats tussen 9.00 en 18.00 uur. Daarnaast geniet u in het centrumgebied van verschillende muzikale optredens en van de gezellige streekmarkt.

 

Muziekprogramma

Zaterdag 22 juni
Het Britten Jeugd Strijkorkest kennen we van hun eerdere optredens in het Park én van hun optreden tijdens het bezoek van het Koningspaar aan Zwolle op Koningsdag 2016. De kweekvijver voor het Britten Jeugd Strijkorkest bestaat uit nog twee andere jongerenorkesten: het Edward Jeugd Strijkorkest en Het Benjamin Strijkorkest.

Beide orkesten bieden jonge strijkers met enige ervaring en aanleg voor hun instrument de kans hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat zij kunnen doorgroeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. Net als bij het Britten Jeugd Strijkorkest is hier het motto kwaliteit, warmte, bezieling en vooral: plezier in het samen muziek maken.

Naast deze twee jeugdstrijkorkesten treedt nog een veelbelovend muziekensemble op: Quartet Temperament. Dit quartet wordt gevormd door internationaal afgestudeerde conservatoriumstudenten: Laura Sorribas  (Spanje) op cello, Trienke Dijkstra (Nederland) op viool, Paloma Álvarez (Spanje) op viool en Joshua Hullu Tchelik (Turkije) op altviool.

De dag wordt afgesloten met een bigband die al vaker haar klanken op De Hoge Veluwe heeft laten horen: de BigBand Sound of Science.

Programma zaterdag:

10:30 - 11:00 uur: Edward Jeugd Strijkorkest o.l.v. van Saron Houben

11:00 - 11:30 uur: Benjamin Jeugd Strijkorkest o.l.v. Javier Calderari

12:30 - 13:30 uur: Quartet Temperament

14:00 - 16:00 uur: Sound of Science

Zondag 23 juni
We beginnen met een optreden van de Fanfare Bereden Wapens uit Vught, één van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht. Het gezelschap is een bekende in het Park, want het trad hier al drie maal eerder op. Het orkest, bestaande uit 22 muzikanten, verzorgt de muziek rondom militair ceremonieel. Ditmaal speelt men samen met zangeres Marlies Claasen.

Na het concert van de Fanfare Bereden Wapens treedt Marlies nog een keer op, maar nu in triobezetting samen met Wil Maas en Tom Klein. Marlies is een verhalenverteller pur sang. Dat doet ze niet alleen als zangeres, maar ook als presentator bij Omroep Gelderland. Will Maas (toetsen/accordeon) is een buitengewoon veelzijdig toetsenist die in zijn lange loopbaan het podium deelde met onder meer Marco Borsato, Ilse deLange en Matt Simons. Tom Klein (gitaar) werkte o.a. samen met Robert Long en Thijs van Leer.

Op zondag 23 juni verzorgen ze twee optredens van 50 minuten genieten met gevarieerd repertoire. Het gaat van Braziliaanse Bossa nova, tot lekkere jazzmuziek, relaxte pop en Nederlandstalig.

Programma zondag:

14:00 - 15:00 uur: Fanfare Bereden Wapens

15:30 - 17:30 uur: Marlies Claasen en band.

 

Streekmarkt

Zaterdag en zondag vindt tussen 10.00 en 17.00 uur de streekmarkt plaats op het Marchantplein. Hier kunt u genieten van zowel food als non-food producten. Maak kennis met lokale producten en hun makers en ontdek wat de regio allemaal te bieden heeft.