Otterlose Bos Safari

Praktische informatie

Datum: 25 januari 2019
Tijdstip: 13:00 - 17.00 uur
Locatie: Vertrek Ingang Otterlo
Kosten: € 45,00 (exclusief entree Park)

Reserveren is verplicht.

Safari's

We zitten nog volop in de winter en misschien ligt er wel sneeuw wanneer u met boswachter Henk Ruseler naar één van zijn favoriete gebieden van het Park, het Otterlose Bos, gaat.

De hoge stuifduinen zijn op dit moment nog goed zichtbaar en de kans is aanwezig dat wij hier wilde zwijnen, reeën en edelherten gaan zien. Het Otterlose bos is één van de oudste en meest waardevolle bossen van het Park. Het gebied is in 2017 toegevoegd aan het Park en kenmerkt zich door oude eikenbossen en hoge stuifzand duinen. Tijdens de Safari wordt ook een bezoek aan het prachtige jeneverbessenreservaat gemaakt. Hier vind je een dicht woud van soms metershoge exemplaren van deze zeldzame conifeer. Tijdens de Otterlose Bos Safari wordt gezorgd voor koffie en thee onderweg en tegen het einde van de tocht is er op een mooie locatie een aangeklede borrel.

Let op: er wordt ongeveer 8 kilometer gewandeld en zoals in de omschrijving is te lezen is het terrein flink geaccidenteerd ook wordt tijdens deze Safari soms van de gebaande paden afgeweken.