Outdoor Meditatie Weekend

Praktische informatie

Data: 20 t/m 22 mei
Tijdstip: start vrijdag om 19.00 uur, afsluiting zondag om 14.00 uur (let op, in de agenda wordt deze alleen weergegeven op vrijdagavond maar de activiteit duurt het gehele weekend)
Locatie: Ingang Hoenderloo
Prijs: €325,- (inclusief 2 x lunch, koffie, thee en koken op houtvuur, exclusief entree Park en overnachten (kan op de camping van het Park of in nabijgelegen B&B’s)
Reserveren verplicht

Workshops

In het weekend van 20-22 mei 2022 vindt het Outdoor Meditatie Weekend plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een uniek weekend op een unieke locatie.

Activiteiten als stiltewandelingen, Shinrin Yoku, Outdoor Mediatie en natuuryoga zijn onderdeel van het programma. Wie zich onderdompelt in de weldaad van de natuur ervaart een positief effect op de gezondheid. Stress vermindert en het immuunsysteem wordt versterkt zo blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Yoshifumi Miyazaki (2018).

Door de rust in Het Park ervaar je de helende krachten van de natuur op een bijzondere wijze.

Bij de verschillende activiteiten wordt steeds gewerkt aan de balans tussen het lichaam, het innerlijk, de geest en het emotionele- en spirituele welzijn. Je ontdekt hoe je als mens altijd verbonden bent met de natuur. Dit geeft innerlijke rust en een gevoel van ruimte in jezelf.

Programma
Op vrijdagavond vindt de ontvangst plaats waarbij tijd is voor kennismaking. In de avond zal er een natuurmeditatie zijn. De ochtenden beginnen met natuur-yoga. Zowel op zaterdag als zondag trekken we het bos in om Shinrin Yoku en Outdoor Meditatie te beoefenen. Op zaterdagavond wordt er gezamenlijk buiten gekookt op een houtvuur op een bijzondere locatie in het park. Op zondag wordt het weekend rond 14.00 afgesloten en gaat iedereen uitgerust en vol natuurinspiratie weer huiswaarts.

Docent
Het weekend zal gegeven worden onder leiding van schrijver en natuurmeditatie leraar Beitske Bouwman. Zij richtte in 2019 de Anaya Academy op waarin zij met haar jarenlange ervaring in natuuryoga, schrijven en meditatie anderen inspireert en opleidt in het verbinden met de helende krachten van de natuur.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.