Roots Foto-expositie

Praktische informatie

Data: 26 september 2020 tot 3 januari 2021
Locatie: start naast Museonder
Tijdstip: tijdens openingstijden Park
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Exposities

Vanaf 26 september is de ‘Roots Foto-expositie’ te zien in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De tentoonstelling kunt u bekijken achter het Museonder.

 

De Roots Foto-expositie is een samenwerkingsproject dat voortgekomen is uit de Roots Grote Natuurfotowedstrijd 2020 van het Natuurmagazine Roots. Deelnemers aan deze wedstrijd hebben foto’s in kunnen sturen verdeeld over de categorieën:  vogels, insecten, overige dieren, landschap, plantenrijk, art of nature en  jongeren t/m 25 jaar. De vakjury koos per categorie een winnaar plus een overall winnaar. Daarnaast werd het publiek ook in de gelegenheid gesteld om uit een selectie van 35 foto’s een top 3 te kiezen (Publiekswinnaars). In deze tentoonstelling vind je de 11 prijswinnaars terug, aangevuld met enkele favorieten van het publiek. Leuk om te weten: In totaal werden er ruim 6.500 foto’s ingezonden. De beste 100 inzendingen staan nu in de Roots Natuuragenda 2021. 

De expositie wordt getoond in 17 frames, gemaakt met balken van douglassparren uit het Park. De route start naast het Museonder en heeft een lengte van ongeveer 1,5 km over verharde en goed begaanbare paden.