Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Sagen & Legenden

Praktische informatie:

Data: van zaterdag 17 februari t/m zondag 4 maart en zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018
Tijdstip: 11.00 – 17.00 uur
Locatie: start Bezoekerscentrum
Prijs: wandelingen € 4 per volwassene en € 2 per kind (excl. entree Park)
Reserveren verplicht. 

Familie Kinderen Evenementen Schoolvakantie

Ga tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, en word door een verhalenverteller meegevoerd langs spannende sagen en legenden. Maak op een inspirerende manier kennis met de vele verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. 

Het Park ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. Precies op deze centrale plek komen de sagen en legenden in de voorjaarsvakantie bij elkaar samen.

Al in lang vervlogen tijden verzamelen mensen rondom het vuur om ervaringen met elkaar te delen. In het Park wordt deze traditie graag voortgezet. Onze vertellers hebben een enorme variatie aan verhalen: van druïden tot doedelzakspelers, van mystieke magische bomen tot barden en prachtige keltische muziek.

Wandelingen

Er zijn verschillende wandelingen en activiteiten. De wandelingen zal u langs bijzondere plekken in het Park leiden. Tijdens de reis met de verhalenverteller komt u op magische kampvuurplekken terecht, waar een prachtige sage of legende ten gehore wordt gebracht. Theater en muziek maken de ervaring extra bijzonder. 

Expositie

Kunt u geen genoeg krijgen van alle mooie verhalen? In de filmzaal in het Bezoekerscentrum is gedurende de hele Sagen en Legenden-periode een mooie expositie te zien van schilderijen en verhalen met verschillende thema's, allemaal passend binnen het evenement. Er worden werken getoond van verschillende kunstenaars. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum. 

Voor gezinnen

Gezinswandeling

Lepelkoenwandeling

Voor (jong)volwassenen

Ravenwandeling

Volwassenenwandeling

Huifkarroute