Sagen & Legenden festival

Praktische informatie

Data: 22, 23, 29 februari, 1 maart 2020
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Marchantplein, in het centrum van het Park
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Wandel- en/of Fietsexcursies Workshops Familie Kinderen Muziek Evenementen Schoolvakantie Beschermerkaarthouder

Waan u een weekend lang in een mystieke wereld, midden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Beleef zelf de geschiedenis en sagen en legenden van het gebied, met levend rollenspel, activiteiten voor jong en oud, muziek, theater en ambachtelijk eten en drinken. 

Wat is er allemaal te beleven?

Wandelingen
Ga met een verhalenverteller mee op reis en laat u meevoeren langs de mooiste sagen en legenden. U kunt kiezen uit een lepelkoenwandeling voor de jongsten, een wandeling of huifkartocht met verhalenvertellers Marti of Jacqueline, terwijl de leden van theatergroep ATVO de verhalen van de verteller ter plekke tot leven brengen. Blijft u liever in het centrum? Bij het kampvuur op het festivalterrein op het Marchantplein worden ook de mooiste verhalen verteld.
Let op: voor deelname aan de Lepelkoenwandeling en wandelingen en huifkartochten met verhalenverteller moeten gereserveerd worden.

Muziek
Wat is een festival zonder muziek?
Met live optredens van Eef van 't Hoen en van Abe de Verteller, ondersteund op harp en zang door Iris Schram, maken we er dit weekend een gezellige boel van.  

Food
Ook aan de innerlijke mens is gedacht, uiteraard kunt u tijdens het Sagen & Legenden festival genieten van heerlijk ambachtelijk eten en drinken. Schuif gezellig aan bij de picknicktafels of verzamel u bij het vuur waar legendarische kok Michel van Woodz Catering heerlijk rokerig eten bereid.