Sagen & Legenden festival

Praktische informatie

Data: 16 & 17 februari 2019
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur (eerste wandeling start al om 11:00 uur)
Locatie: Picknickweide, in het centrum van het Park
Prijs: Gratis (excl. entree Park)

Wandel- en/of Fietsexcursies Workshops Familie Kinderen Muziek Evenementen Schoolvakantie Beschermerkaarthouder

Waan u een weekend lang in een mystieke, Keltische wereld, midden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Beleef zelf de Keltische geschiedenis en sagen en legenden van het gebied, met levend rollenspel, activiteiten voor jong en oud, muziek, theater en ambachtelijk eten en drinken. 

Wat is er allemaal te beleven?

Wandelingen
Ga met een verhalenverteller mee op reis en laat u meevoeren langs de mooiste sagen en legenden. U kunt kiezen uit een volwassenwandeling, gezinswandeling of huifkartocht, de leden van theatergroep ATVO zullen de verhalen van de verteller ter plekke tot leven brengen. Blijft u liever in het centrum? Bij de kampvuren van het festivalterrein op de Picknickweide worden ook de mooiste verhalen verteld.
Let op: de volwassenwandeling, gezinswandeling en huifkartocht moeten gereserveerd worden.

Muziek
Wat is een festival zonder muziek?

De Keltische Keilers zingen Keltische volksliederen en maken er dit weekend een gezellige boel van.  

Dwalend over het festivalterrein vindt u de leden van Hamish MacKay, de doedelzakspelers en drummers zullen op verschillende plekken van het terrein hun prachtige muziek laten klinken.

Food
Ook aan de innerlijke mens is gedacht, uiteraard kunt u tijdens het Sagen & Legenden festival genieten van heerlijk ambachtelijk eten en drinken. Schuif gezellig aan bij de picknicktafels onder de grote stretchtent en drink een heerlijk glaasje mede, eet vlees van het spit en middeleeuwse pannenkoeken.

Workshops
Er zullen verschillende workshops worden aangeboden rondom het Keltische thema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan demonstraties van een smid waarbij u zelf mee kunt doen, schild knutselen voor de kinderen en nog veel meer. U hoeft zich niet aan te melden voor de workshops, kom gezellig kijken en doe mee.

Levende rollenspellen
Vortex Adventures is Nederlands grootste LARP (Live Action Role Play) vereniging. Tijdens het Sagen & Legenden festival spelen zij een levend rollenspel, waarbij er geroofd en bevrijd gaat worden. Gedurende het weekend zullen verschillende facties met elkaar strijden. Meedoen? U bent van harte welkom; kom verkleed als Keltische krijger en strijd mee!