Struinen en Hubertus

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

Praktische informatie

Data: kijk in de agenda voor de beschikbare data
Locatie: start bij het Museonder
Tijdstip: 13:30 tot 16:00 uur
Prijs: € 5 voor volwassene en € 2,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (exclusief entree Park) Reserveren is verplicht

Let op: Bij deze excursie wordt er van het wandelpad afgeweken en loopt u door het hoge gras. In verband met de kans op tekenbeten adviseren wij een lange broek te dragen en een trui of t-shirt met lange mouwen. 

Wandel- en/of Fietsexcursies

Ontdek de verrassende landschappen tussen het centrum en Jachthuis Sint Hubertus tijdens deze gecombineerde fiets- en wandeltocht.

Vanaf het Museonder vertrekt u met de natuurgids per Witte Fiets, of per eigen fiets, richting Jachthuis Sint Hubertus. De parkachtige inrichting van de tuinen, bossen en vijvers werd door Berlage ontworpen om volledig aan te sluiten op de beleving van het Jachthuis. 

Vanaf het Jachthuis gaat u te voet terug waarbij u meermaals het gebaande pad verlaat. De in cultuur gebrachte omgeving rondom het Jachthuis gaat richting het centrum over in nattere natuur die voor een deel ontwikkeld wordt als zogeheten paludicultuur. Hier leiden natte omstandigheden en geselecteerde aanplant van waterminnende boomsoorten tot het ontstaan van een nat ecosysteem en een grotere biodiversiteit. Ook komt u door het Fazantenpark, waar ooit een fazanterie stond. Helene Kröller-Müller stelde destijds een fazantenkweker uit Engeland aan om voor de dieren te zorgen.
Dit deel van het Park bevat veel oude beuken- en eikenlanen waar oudere bomen met verminderde conditie volop ruimte bieden aan nestelende vogels, eekhoorns en marters. 

Kies een datum

Niet beschikbaar op deze dag (boeken op de dag zelf niet mogelijk)