Tentoonstelling Red de moeflon

Praktische informatie

Locatie: Filmzaal in het Museonder
Data: dagelijks vanaf 9 juni 2022
Tijdstip: tussen 9.30 en 17.30 uur
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Exposities

Wie het nieuws volgt, weet dat sinds 2021 wolven in Het Nationale Park De Hoge Veluwe leven die een heuse slachting onder het grofwild aanrichten. Vooral de moeflon moet het ontgelden. De moeflons zijn inmiddels zo goed als verdwenen; als er niets gebeurt roeien de wolven in Park de laatste moeflons uit. De moeflon is onmisbaar voor het Park als begrazer van de open landschappen, die snel bebost kunnen raken met grove dennen. Bovendien is hij de enige grazer die grove den eet. Het Park heeft de moeflon dus hard nodig om het huidige landschap en de zeldzame dieren en planten die daarvan afhankelijk zijn te behouden.

De moeflon draagt in belangrijke mate bij aan de biodiversiteit. Ook hieraan wordt in de tentoonstelling ruim aandacht besteed. In 2017 is Het Nationale Park De Hoge Veluwe de de Belleuropa Award toegekend. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks in het Europees Parlement uitgereikt aan één excellent beheerd Europees particulier landgoed met een hoge biodiversiteit. Die zorgvuldig opgebouwde biodiversiteit dreigt teniet te worden gedaan door de aanwezigheid van de wolf.

De tentoonstelling Red de moeflon - waarom is de moeflon zo belangrijk? vertelt over het nut en de noodzaak van de moeflons in het Park en waarom we deze iconische soort willen behouden voor toekomstige generaties. U wordt aan de hand van data, verhalen, aangrijpende foto's en films geïnformeerd. U kunt met eigen ogen zien hoe indrukwekkend en gevaarlijk wolven zijn, er worden onder andere twee opgezette wolven getoond. 

Teken de petitie 
Bij de tentoonstelling kunt u de petitie Red de moeflon tekenen. Met de petitie willen wij bereiken dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe als nulstandgebied voor wolven aangewezen wordt en ontheffing om de wolf te mogen vangen en te verwijderen, zodat wij in het Park de moeflon kunnen behouden. U kunt de petitie hier online tekenen.

Meer weten over de moeflon en de wolf in het Park? 
Lees hier de veelgestelde vragen over de moeflon en de wolf in het Park.