Veluwse Fotodag

Evenementen

Op zondag 3 september 2017 is het centrumgebied rond het Bezoekerscentrum van Het Nationale Park de Hoge Veluwe het decor voor de Veluwse Fotodag. In en rond het Bezoekerscentrum zijn er de hele dag activiteiten rond natuur, film en natuurfotografie.

Op het plein is een markt waar de grootste fotomerken vertegenwoordigd zijn. Alle nieuwste fotoproducten zijn er te vinden. Verschillende daarvan kunnen met korting worden aangeschaft in de stand van Cameratools.

In de filmzaal van het Bezoekerscentrum en in het Parkrestaurant worden doorlopend presentaties gegeven door fotografen die hun naam al hebben gevestigd, maar ook nieuw talent komt laten zien waartoe het in staat is.

Tijdens de Veluwse fotodag zijn er verschillende excursies. Zo kunnen bezoekers onder leiding van ervaren Hoge Veluwe-kenners van dichtbij wild zien én fotograferen vanuit een besloten wildkansel. Onder leiding van bevlogen workshopleiders als Bob Luijks en Johan van de Watering kunnen fotografen het veld in om zich te bekwamen in allerlei vormen van de natuurfotografie zoals landschap en macro. Een kleine groep fotografen gaat met Jan Vermeer naar een afgesloten terrein waar een riante fotohut staat opgesteld. Het is het begin van de bronsttijd van de edelherten, de kans om hier wild te zien én te fotograferen is bijzonder groot.

Zodra de workshops en activiteiten bekend zijn is inschrijven via www.veluwsefotodagen.nl mogelijk. Voor de presentaties in de zalen kunt u zich niet aanmelden, daarvoor geldt vol is vol.

Na afloop van de Veluwse Fotodag kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het veld in op zoek naar vooral edelherten. Vanaf de makkelijk bereikbare Wildbaanweg zijn drie locaties waar het wild zich erg goed laat zien. Mis geen kans! Neem daarom je camera en telelens mee naar de Veluwse Fotodag. 

Van beginnende fotograaf of filmer tot (semi-)professional of gewoon liefhebber van de natuur; de Veluwse Fotodag inspireert iedereen die houdt van natuur en natuurfotografie.

Graag tot ziens op de Veluwse Fotodag!

Praktische informatie

Data: zondag 3 september
Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur
Locatie: Marchantplein
Kosten: gratis (excl. entree Park)