Vroege Vogelconcert (Dag van het Nationale Park)

Praktische informatie

Let op: vanwege het vroege tijdstip is alleen ingang Otterlo vanaf 05.15 uur open. Ingangen Hoenderloo en Schaarsbergen zijn dan nog dicht!

Datum: zondag 26 mei 2019
Tijdstip: 06:00 tot 08:00 uur
Locatie: fundamenten oude museum
Prijs: € 10 per volwassene en € 5 per kind (excl. entree Park)
Reserveren is verplicht. 

Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, dan kunt u deze ook op de ochtend zelf bij de kassa van ingang Otterlo kopen.

Tip: Neem uw eigen klapstoeltje mee.

Muziek

Het Vroege Vogelconcert is inmiddels een begrip en dus ook dit jaar is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van een uniek openluchtconcert. Ditmaal wordt het concert uitgevoerd door het ensemble ‘Trio Porteño’, bestaande uit een accordeonist, violist en cellist. Dit jaar vieren wij op 26 mei ook de Europese Dag van het Nationale Park.

Het ensemble ‘Trio Porteño’ bestaat uit accordeonist Nikola Spacic, violist David Santamaria Perches en cellist Wisse de Rijk. Kenmerkend voor Trio Porteño is de bijzondere klank van de niet vaak gehoorde bezetting die vooral tot uiting komt in iets lichtere klassieke muziek. In combinatie met het gezang van honderden vogels op de locatie belooft deze negende editie van het Vroege Vogelconcert weer een buitengewone belevenis te worden.

Net als voorgaande jaren is Nederlands bekendste vogelkenner Nico de Haan gevraagd om die ochtend aanwezig te zijn en tussen de muziekstukken door zal hij op de zijn geheel eigen wijze iets vertellen over de vogels die we horen.

Het Vroege Vogel Concert is een totaalbeleving en wordt gehouden bij de fundamenten van het nooit voltooide Grote Museum, aan de voet van de Franse Berg. In de pauze is er gelegenheid voor koffie/thee en een kleine versnapering.

Neem uw klapstoeltje mee en laat u dompelen in deze perfecte combinatie tussen natuur & cultuur.

Wilt u nagenieten na afloop van dit concert? Het Parkrestaurant is speciaal voor deze ochtend vanaf 08:00 uur geopend.