Weekend van het Paard

Praktische informatie

Datum: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Evenemententerrein (in het centrum van het Park) om bij het Evenemententerrein te komen volgt u de bordjes centrum.
Het centrum is 3 km vanaf ingang Otterlo, 4 km vanaf ingang Hoenderloo & 10 km vanaf ingang Schaarsbergen. Er zijn gratis Witte Fietsen beschikbaar bij de ingangen.
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen

De Hoge Veluwe is dé plek voor het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt! Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma.

Wat is er te doen?
Er zijn demonstraties van onder andere Jesse Drent (inclusief meet&greet!), de horseboarders van Horseboarding Holland, eventing met Hanneke Held, voltige door Shetlandponystal het Zesspan, boogschieten te paard met Siem Budding, een vliegend tapijt waar kinderen op mee kunnen vliegen, een slipjachtdemonstratie met jachthoornblazers én honden door de Veluwe Hunt en uiteraard Wouter Hazeleger met zijn indrukwekkende zesspan Shires. 

Programma 2024

Zaterdag 6 juli 2024 
12:30Janneke Nieboer - Anders leren met paarden
13:00Horseboarding Holland
13:30Hondenjuffrouw
14:00Horses on stage Junior (Mediahorses International)
14:30Horseback archery met Siem Budding
15:00Voltige met Shetlandponystal het Zesspan
15:15Horses on stage (Mediahorses International)
15:45Voltige met Shetlandponystal het Zesspan
16:15Gele rijders

 

Zondag 7 juli 2024 
12:30Wouter Hazeleger - zesspan shires
13:00Vrijheidsdressuur met Jesse Drent - met meet & greet!
13:30Wouter hazeleger - vliegend tapijt
14:00Hanneke Held - eventing
14:45Horseback archery met Siem Budding
15:15Dameszadelclub Fleurop
15:45Slipjachtdemonstratie door de Veluwe Hunt

Kinderen komen lekker knutselen bij de knutselbus en kunnen een ritje op een pony maken bij de minimanege. Verder kun je je laten schminken, zijn er gezellige stands met mooie paarden- en hondenproducten en kun je wat lekkers te eten en te drinken kopen.

Ruiters en menners hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park. Kom genieten van de fijne ruiterpaden door de mooiste landschappen!

Het Park en het paard
Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.