Weekend van het Paard

Praktische informatie

Datum: zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Evenemententerrein in het centrum van het Park
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen

De Hoge Veluwe is dé plek voor het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt! Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma.

Bezoekers kunnen genieten van een doorlopend en afwisselend programma, met prachtige demonstraties, clinics en workshops, van onder andere Amable, Jesse Drenth (inclusief meet&greet!), Friezencaroussel Phaidra en Wouter Hazeleger met zijn indrukwekkende zesspan Shires. Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma!

Kinderen komen lekker knutselen bij de knutselbus en kunnen een ritje op een pony maken bij de minimanege. 

Ruiters en menners hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park. Kom genieten van de fijne ruiterpaden door de mooiste landschappen!

Het Park en het paard
Al sinds zijn oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.