Weekend van het Paard

Praktische informatie

Datum: zaterdag 4 juli en zondag 5 juli 2020
Tijdstip: 12.00 - 17.00 uur
Locatie: Evenemententerrein (centrum Park)
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Op 4 en 5 juli 2020 is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt!

Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kan iedereen beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Kom ook gezellig kijken bij de kramen in het strodorp en geniet van de shows onder het genot van een hapje en een drankje. Ook voor kinderen is er genoeg te doen; laat je mooi schminken, kom knutselen bij de knutselbus en maak zelf een ritje op een pony bij de minimanege.

Het Park en het paard
Al sinds haar oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.