Weekend van het Paard

Praktische informatie

Datum: zaterdag 27 augustus - zondag 28 augustus 2022
Tijdstip: 12:00 - 17:00 uur
Locatie: Evenemententerrein in het centrum van het Park
Prijs: gratis (excl. entree Park)

Evenementen

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus is De Hoge Veluwe dé plek voor het Weekend van het Paard. Een evenement voor iedereen die van paarden en natuur houdt! Op het evenemententerrein in het centrumgebied van het Park kunnen paardenliefhebbers beide dagen genieten van een afwisselend programma tussen 12.00 en 17.00 uur. 

U kunt genieten van een doorlopend en afwisselend programma, met prachtige demonstraties, clinics en workshops, van onder andere Amable, Jesse Drenth (inclusief meet&greet!), de Veluwe Hunt, Lizanne Bouwmeester, Wouter Hazeleger met zijn indrukwekkende zesspan Shires en een spectaculaire show van The Future Guys. 

Kinderen kunnen komen knutselen bij de knutselbus, zich laten schminken en een ritje op een pony maken bij de minimanege. 

Tijdens het weekend kunt u bovendien met uw eigen paard een prachtige buitenrit door het Park maken, onder begeleiding van een gids. Inschrijven voor deze buitenritten op 27 of 28 augustus kan direct via onze webshop. Er zijn maximaal 10 plekken per rit beschikbaar, de buitenrit start vanaf het evenemententerrein. Klik hieronder op de button voor meer informatie.

Buitenrit met gids

Ruiters en menners hebben tijdens het Weekend van het Paard gratis toegang tot het Park. Kom genieten van de fijne ruiterpaden door de mooiste landschappen!

Het Park en het paard
Al sinds haar oprichting is het Park nauw verbonden met het paard. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gingen graag te paard voor een buitenrit over hun Park, alleen of met gasten. De huidige directeur van het Park zet deze traditie met enige regelmaat voort met Parkrelaties. Ook worden er jaarlijks twee besloten meutejachten gehouden, waarbij met bloedhonden wordt gejaagd op een loper. Het Park heeft uitgebreide ruiterroutes en routekaartjes voor ruiters zijn gratis verkrijgbaar bij de ingangen. Er zijn verschillende aanbindplaatsen met waterpunten in het Park, waar ruiters en hun paarden even kunnen rusten.

Programma zaterdag 27 augustus

starttijdonderdeel
12.30Militaire Prestatietocht te Paard
13.15Paardenshow Less is More door Amable, Paard en Inzicht           
13.45Paardenchoaching met Sonja en Nadja 
14.45Demonstratie Springpaarden door Wesley Mulder 
15.15Demonstratie Vrijheidsdressuur door Jesse Drent
15.45Meet & Greet met Jesse Drent
16.15Spectaculaire show Slipjacht door De Veluwe Hunt 

Programma zondag 28 augustus

starttijdonderdeel
12.30Nederlandse Verening Traditioneel Gerij 
13.00Paardenshow Spirit and his friend door Amable, Paard en Inzicht
13.45Demonstratie Eventing door Hanneke Held
14.30Paardenchoaching met Sonja en Nadja 
15.30Zesspan Shires met Wouter Hazeleger
16.00Meet & Greet met een échte Ridder te paard en schildknaap
16.30Spectaculaire show Trickriding door The Future Guys

 

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.