Winterconcert: Recital door pianist Nikola Meeuwsen

Praktische informatie

Datum: 13 januari 2024
Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur 
Locatie: Park Paviljoen (centrum van het Park)
Prijs: 6 t/m 12 jaar € 5,00 en volwassenen € 10,00 per persoon (excl. entree Park)  
 
Reserveren is verplicht.

Muziek

Luister naar het recital van jonge toppianist Nikola Meeuwsen.

Nikola Meeuwsen is winnaar van het Steinway Concours (2012), het Koninklijk Concertgebouw Concours (2014), de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award (2019) en de Grachten Festivalprijs (2022). Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent en bij Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica Internazionale in Imola, Italië. Hij treedt regelmatig op met het Residentie Orkest in het Concertgebouw, geeft solorecitals in heel Europa en speelt kamermuziek met het Matangi Kwartet, met violist Alexander Kerr en met altviolist Vladimir Mendelssohn.

Pianoduo’s vormt hij met grootheden als Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace. De jonge toppianist is een graag geziene gast op festivals als het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Storioni Festival, Festival Classique en in het nieuwe Haagse festival Classical NOW! Twee jaar geleden presenteerde AVROTROS zijn debuut-cd met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach. Van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft Nikola een prachtige Bösendorfer vleugel in bruikleen.

Deze winterconcertenreeks wordt medemogelijk gemaakt door Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

 

Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park en een kaartje voor het concert te kopen.