Winterconcert: violist Kilian van Rooij

Praktische informatie

Datum: 17 maart 2024
Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur 
Locatie: Park Paviljoen (centrum van het Park)
Prijs: 6 t/m 12 jaar € 5,00 en volwassenen € 10,00 per persoon (excl. entree Park)  
 
Reserveren is verplicht.

Muziek

Geniet tijdens dit laatste concert in de reeks 'Winterconcerten' van de vioolklanken van Kilian van Rooij.

Kilian heeft “een opmerkelijke perceptie van geluidskwaliteit en is een van de weinige mensen ter wereld met zijn eigen herkenbare muzikale stem”, aldus wereldicoon Maxim Vengerov. Behalve violist is Kilian mede-oprichter van deze concertserie en ook componist. Met zijn muziek brengt Kilian een frisse klank binnen het klassieke genre, bedoeld om een groter en jonger publiek te bereiken en een brug te slaan naar de traditionele klassieke muziek.

Programma
Samen met pianist Stefan Petrovic en cellist Sietse-Jan Weijenberg brengt Kilian de volgende muziekstukken ten gehore: 

- Rachmaninoff | Eligiac Trio no. 1
- Shostakovich | pianotrio No. 1
- Brahms | pianotrio No. 1, deel 1 & 2
- Suk | Elegie in D-flat major op. 23
- Rachmaninoff | Preghiera

Kilian van Rooij won verschillende internationale concoursen zoals de ‘Premio virtuosité competitie’ en ‘Premio citta di padova competitie’ in Italië. Hij studeerde cum laude af voor zijn bachelor in Amsterdam en met onderscheiding af van zijn master aan de ‘Royal Academy of Music’ in Londen. Daar won hij ook de ‘Edna Seabright Memorial Prize’ voor zijn uitzonderlijke auditie.
Kilian speelt onder andere bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Metropole Orkes en het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast is hij verbonden aan makers-huizen als Theater Rotterdam en VAKTOR, schreef werken voor o.a. ROctet, een strijkoctet bestaande uit leden van het Radio Filharmonisch Orkest, NPO Klassiek de muziekfabriek, Britten Concours, Over ’t IJ Festival, Motel Mozaïque Festival en verschillende podcasts.

Tip: combineer dit optreden met een heerlijke high tea vooraf. 

Deze winterconcertenreeks wordt medemogelijk gemaakt door Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park en een kaartje voor het concert te kopen.