Winterconcert: ‘Winterreise’ door bariton Michael Wilmering

Praktische informatie

Datum: 16 december 2023
Tijdstip: 14.30 - 16.00 uur 
Locatie: Park Paviljoen (centrum van het Park)
Prijs: 6 t/m 12 jaar € 5,00 en volwassenen € 10,00 per persoon (excl. entree Park)  
 
Reserveren is verplicht.

Muziek

Maak van deze zaterdag een bijzondere dag en kom genieten van een prachtig concert en het Park in kerstsfeer.  

De Nederlandse bariton Michael Wilmering zingt het bekende stuk ‘Winterreise’ van componist Franz Schubert en wordt begeleid door pianist Daan Boertien.

‘Winterreise’ gaat over een man die is afgewezen door zijn geliefde en vervolgens besloten heeft om op reis te gaan. De liederen beschrijven zijn reis door een kaal en verlaten winterlandschap, dat de eenzaamheid van de reiziger reflecteert. De liederencyclus bestaat eigenlijk uit twee helften. In het eerste lied, ‘Gute Nacht’ neemt de hoofdpersoon afscheid van zijn geliefde en besluit hij om te vertrekken. Uit de rest van de cyclus blijkt dat er geen terugkeer meer mogelijk is.

“De muziek komt naarmate de cyclus vordert heel direct binnen. Je voelt dat de hoofdpersoon een pad ingeslagen heeft, waarvan hij niet meer terug zal keren.” vertellen de musici.

Tip: lunch voorafgaand aan het concert in het Park Paviljoen dat prachtig in kerstsfeer is versierd. De open haard staat aan! De dag hier afsluiten met een borrel kan natuurlijk ook.

Deze winterconcertenreeks wordt medemogelijk gemaakt door Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.

 

Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park en een kaartje voor het concert te kopen.