Workshop Shinrin Yoku

Praktische informatie

Data: 19 januari, 9 & 10 februari, 15 maart, 12 & 13 april, 24 mei, 7 juni, 5 juli, 13 september, 4 en 12 oktober, 22 november, 13 & 14 december 2024
Tijdstip: 11.00 - 12.45 uur
Deelnemers: maximaal 15
Start: Ingang Schaarsbergen
Prijs: € 15,00 excl. entree Park

NB. Wandelschoenen zijn een must, net als iets om op te zitten zoals een zitmatje of vuilniszak. Bij slecht weer adviseren we om regenkleding mee te nemen. Er wordt niet lang gewandeld, hooguit 2-3 km. 

Workshops

Shinrin Yoku betekent letterlijk vertaald: bos baden. Het is een Japanse manier van in het bos zijn die in Japan tot een populaire kunst is ontwikkeld. U wandelt niet door het bos, maar tracht samen met het bos te zijn.

‘Door eenvoudige meditatieve oefeningen ervaart u een hele andere verbinding met het bos om u heen. De bomen, de aarde, alle aanwezige natuur nodigt u uit om er letterlijk in te baden. Deze manier van verbinden geeft energie, ontspant en verkwikt. ’

Wie zich in de kunst van het bos baden bekwaamd ervaart een positief effect op de gezondheid. Stress vermindert en het immuunsysteem wordt versterkt zo blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Yoshifumi Miyazaki.

The Art of Forest Bathing wordt gegeven door schrijfster en oprichter Anaya Academy Beitske Bouwman (anaya.nl). Ze beoefent al meer dan twintig jaar meditatie en volgde diverse trainingen en masterclasses op het gebied van Shinrin Yoku, meditatie en natuur.

Shinrin Yoku is ook geschikt voor kinderen (vanaf 12 jaar).

Kijk in de praktische informatie op welke data deze activiteit wordt georganiseerd. Klik op de onderstaande button en selecteer de gewenste datum in de agenda om deze activiteit te boeken.