Workshop Shinrin Yoku

Praktische informatie

Data: kijk op de kalender (rechts) voor de beschikbare data
Tijd vrijdagen: 10.30 - 12.00 uur
Tijd zondagen: 11.00 - 12.30 uur

Deelnemers: maximaal 20
Start: Ingang Schaarsbergen
Prijs: € 10,00 excl. entree Park

NB. Wandelschoenen zijn een must en bij slecht weer graag regenkleding meenemen. Er wordt niet lang gewandeld, hooguit 2-3 km.

Workshops

Shinrin Yoku betekent letterlijk vertaald: bos baden. Het is een Japanse manier van in het bos zijn die in Japan tot een populaire kunst is ontwikkeld. U wandelt niet door het bos, maar tracht samen met het bos te zijn.

‘Door eenvoudige meditatieve oefeningen ervaart u een hele andere verbinding met het bos om u heen. De bomen, de aarde, alle aanwezige natuur nodigt u uit om er letterlijk in te baden. Deze manier van verbinden geeft energie, ontspant en verkwikt. ’

Wie zich in de kunst van het bos baden bekwaamd ervaart een positief effect op de gezondheid. Stress vermindert en het immuunsysteem wordt versterkt zo blijkt uit onderzoek van de Japanse wetenschapper Yoshifumi Miyazaki (2018).

The Art of Forest Bathing wordt gegeven door schrijfster en meditatiedocente Beitske Bouwman (anaya.nl). Ze beoefent al meer dan twintig jaar yoga en volgde diverse trainingen en masterclasses op het gebied van meditatie.

Shinrin Yoku is ook geschikt voor kinderen (vanaf 12 jaar).

Kies een datum

Niet beschikbaar op deze dag (boeken op de dag zelf niet mogelijk)